Tips Sihat Ceria dan Berseri Di Hari Raya

Semua dah tak sabar nak menyambut Aildilfitrikan?
K.sarah nak kongsikan tips bagaimana mahu kelihatan berseri dan ceria di hari Raya.
Hari kemenangan, hari kegembiraan buat Umat Islam. Kembali kepada Fitrah sebenar.
1. Hari yang berbaki, apa kata Scrub muka dengan scrub. Tujuannya untuk keluarkan sel-sel kulit mati yang tersembunyi.
Kalau ada Alfalfa Complexs lagi bagus, boleh dijadikan scrub muka malah tubuh pun boleh juga.
2. Dah scrub, bolehlah diteruskan dengan manjakan muka dengan masker, pastikan produk yang semulajadi. Boleh guna putih telur atau boleh juga buat masker dengan ESP + yogurt atau ESP + vitamin C.Biarkan selama 1/2 jam, then bilas.
Tujuannya adalah untuk rangsang pertumbuhan sel-sel baru. K,sarah guna ESp sebab ia kaya dengan protein
3. Kalau kat rumah kampung ada bath tub boleh berendam dengan aromaterapi, tapi tolong yer, jangan pula pergi berendam dalam kolah. buat naya je.
4. Makan suplemen dan jangan skip, maklumlah nak sambut raya ni, pelbagai persiapan perlu dibuat. So suplemen ni bantu badan kita maintain cergas dan sihat.
5. Pastikan juga suplemen yang diambil boleh bantu up kan sistem imun kita dan anak-anak. Hari Raya ramai sanak saudara yang datang bertamu. Aktiviti nak berziarah lagi, dengan cuaca yang belum tentu lagi, so sebaiknya kita lebih berwaspada supaya raya disambut dengan sihat dan ceria

Antara vitamin wajib bawa balik kampung ialah :

Omegaguard – untuk membakar lemak. maklum bila hari raya pelbagai juadah dan hidangan yang ada. So kena make sure ada perisai terutama untuk mama yang belum lagi memperolehi berat ideal, 6kg to go.

Vitamin C sustained Release untuk ketahanan badan mama dan baba. Maklumlah berjumpa ramai sanak saudara dan cuaca panas yang tidak menentu. Ditambah dengan pemakanan yang pelbagai, mesti protect tubuh kita.

Garlic juga sebagai antibodi yang sangat bagus. dah ada dalam bentuk tablet, apa lagi, telan je. Kalau nak guna bawang putih, dah lah pedih mulut, baunya pun tak tahan, tambahan dihari raya, takkan nak bercakap dengan sanak saudara dengan mulut berbau bawang putih kan?

 

tips berseri di hari raya

Untuk anak-anak pula kaksarah sediakan Nutriferon untuk kuatkan antibodi, untuk kanak-kanak ada sukatan yang perlu diberikan.

Vitamin C untuk ketahanan badan mereka. Maklumlah anak-anak kita badan kecil-kecil semua.

K.sarah dan ready kan stok suplemen untuk k.sarah dan suami serta anak-anak. Awak yang baca, macamana nak ada suplemen untuk sekeluarga?
Kita ikhtiar dan bersiap-siaga supaya anak-anak dan kita mak ayah ni sihat sejahtera.
Pesanan ini dibawakan khas untuk semua daripada mamahusnadotcom
Sharing with love,
K.sarah
013-9561249

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge