Tips Kurus untuk Wanita Bekerjaya

Kebanyakkan wanita tentunya mahu tampil menarik dan langsing khususnya wanita yang bekerjaya kerana mahu menjaga imej dan penampilan diri. Namun, gaya  hidup yang sentiasa sibuk dengan pelbagai tanggungjawab sebagai pekerja, isteri, dan ibu menyebabkan mereka mengamalkan cara pemakanan yang tidak menentu. diet yang diamalkan mungkin menyumbang kepada masalah berat badan.

berikut merupakan tips yang boleh diamalkan :

1. Memperbanyakkan minum air putih 

ini merupakan cara paling asas dan mudah untuk menjaga kesihatan tubuh badan. Minima pengambilan 8 gelas air sehari . Ia berpotensi menurunkan berat badan dan mengelakkan badan terhidrasi. dengan pengambilan air putih yang mencukupi membuatkan perut akan sentiasa kenyang dan melancarkan sistem metabolisme badan.

tips mudah saya : biasanya saya sediakan tumbler tupperware 1L yang berisi air putih sebagai indikator pengambilan air seharian, so bila air habis terus top up dan penuhkan kembali. 

2. Menyediakan makanan sendiri 

sebaiknya kita meluangkan masa dan cuba menyediakan makanan sendiri. dengan cuba memasak makanan sendiri, kita dapat mengelak daripada mengambil makanan yang tinggi kalori dan berlemak. sebagai contoh menyediakan salad, roti atau sup yang mengenyangkan.

Tips mudah saya ; bila memasak saya cuba kurangkan penggunaan minyak untuk menumis 

3. Menyediakan menu ringkas pada waktu malam

Kebiasaannya bila badan penat, secara tidak langsung tiada semangat nak memasak, mulalah membuat pesanan makanan “fastfood” yang sememangnya kita sudah ketahui tahap kalori makanan tersebut. So cuba elakkan mengambil makanan yang berat dan sedemikian, cuba paksa diri menyediakan menu yang simple dan ringan. kerana kebiasaanya enjin perut kita dan berehat dari memproses apa jua makanan.

tips mudah saya : sediakan makanan untuk anak-anak, tetapi saya akan mengambil ESP atau cinch sebagai menu malam saya.. sebab ia mengenyangkan.

4. Selaraskan diet dan tempoh bekerja

Pastikan anda mengetahui tempoh bekerja dan pastikan anda mengambil makanan yang sesuai supaya anda tidak kehilangan tenaga dan dehidarasi. jika keadaan ini berlaku, anda akan cepat merasa letih dan lapar dan menyebabkan anda terdorong untuk mengambil makanan melebihi had yang sepatutnya.

Sebagai wanita bekerjaya, saya mengambil suplemen untuk membantu kecergasan dan membantu saya menurunkan berat badan. antara set yang menjadi pilihan saya ialah :

set kurus

 

Set Kurus Optimum yang mengandungi :

~Lecithin – mengelmusi dan memerangkap lemak yang tidak diperlukan oleh badan, membakar lemak dan melangsingkan serta menghalang obesiti.

~Alfafa secara ringkasnya berfungsi sebagai detox, mengangkut dan menyingkirkan lemak dan kolestrol . Istimewanya Alfalfa ni, tugasnya adalah detox keseluruhan tubuh, sebab itu ada yang suka bila masalah ekzema/resdungnya semakin berkurangan.

~~Alfafa yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

~~Omega Guard mengandungi Omega-3 Fatty Asid yang mengawal pelbagai jenis hormon di dalam badan

untuk membaca testiMomi set Kurus, anda boleh klik Testimoni Set Kurus 

Hubungi saya untuk khidmat konsultasi dan tips bagaimana anda boleh mendapatkan set ini .. Eksklusif hanya untuk anda. call/sms/whatsapp : 0139561249
atau anda boleh membuat pembelian secara online, klik ikon dibawah :

beli sekarang

atau … anda boleh dapatkan penjimatan dari15%-25%.. dengan mendaftar sebagai ahli shaklee walaupun hanya untuk makan sendiri, maklumat lanjut :

cntact

,

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge