Tag Archives: tsunamishaklee

Pendapatan Tambahan Bantu Top Up Gaji Bulanan

Assalamualaikum.   Mak ayah dah settle persiapan sekolah anak-anak? Hujung tahun ni , keringlah poket gamaknya.. ­čÖé , samalah dengan kita, persiapan untuk 2 beradik aje pun dah lebih RM 500.00 tapi mujur juga ada bonus Shaklee, boleh top up mana yang terkurang.┬á Persiapan persekolahan untuk anak-anak alhamdulillah dan settle. Sedikit tips untuk para ibu ayah yang masih belum membuat

Read more

3 Cara Bekal Masa Depan Anak-Anak Permata Hati

Anak anugerah yang tiada nilai tandingnya. padanya satu Amanah yang perlu dijaga mengasuh, mendidik, tarhib targhib, bergurau senda ilmu kehidupan dalam usrah. tanyalah mana-mana ibu ayah, pasti jawapanya yang meniti dibibir mulut mahukan yang terbaik untuk anak-anak mahukan anak soleh cemerlang dalam kehidupan dunia akhirat cemerlang dalam pelajaran sentiasa mendapat straight’s A. Anak menjadi keutamaan ada yang sanggup WAHM lepaskan

Read more

Kenapa Perlu Berjimat Cermat dan Menabung?

Assalamualaikum Selamat pagi semua. Tinggal beberapa hari lagi kita nak ke tahun 2017, bagaimana perancangan kewangan semua? Sudah bersedia menghadapi kedatangan 2017 dengan sebaik baiknya? Atau masih lagi kabur apa yang perlu dibuat? Berdasarkan situasi ekonomi kita hingga ke saat ini, semua pihak telah menganjurkan supaya kita lebih berjimat cermat dan menggunakan kewangan dengan sebaiknya. Tetapi kenapa perlu berjimat cermat?

Read more

Cerita Tentang Hobi

Hobi awak apa ya? soalan biasa diterima masa kita zaman sekolah dulu kan? masing-masing berebut nak kongsi hobi masing-masing. Zaman kita dulu, hobi paling popular kumpul setem. siap ada album setem lagi kan? Hobi itu maksudnya kegemaran kita. Apa yang kita suka pada waktu lapang. Atau kita mesti selitkan masa untuk melaksanakan hobi kita yang mana ia membantu memberi ketenangan,

Read more

Debaran Pertemuan Kali Pertama

Kali pertama jumpa dengan beliau Jamuan Raya Ireach di Rumah Kak Mahya MTarip. Selama ini hanya berhubung melalui facebook group & messenger. Bila dah ada whatsapp, berhubung melalui whatsapp. First time dengar suara beliau melalui webinar. Coaching secara online yang dibuat oleh Mami Lyna . Itulah mak dalam dunia perniagaan Shaklee. Tak pernah jemu coaching, bagi motivasi dan juga semangat

Read more

Tips Maintain Sihat Sepanjang Musim Hujan

Tips Maintain Sihat Sepanjang Musin Hujan =============================== 1- Luangkan waktu untuk bersenam di waktu pagi atau petang. 2- Makan-makanan yang sihat, bergizi dan teratur. 3- Jaga kebersihan rumah, terutamanya kawasan takungan.   4- Pastikan keperluan payung, baju hujan disediakan secukupnya untuk memudahkan pergerakan dan mengelak daripada terkena hujan. 5- Bila terkena hujan, pastikan segera dibilas dengan air. Sebaiknya air suam.

Read more

Kesayangan Mama

Kesayangan Mama ============= Bila demam Bila sakit Bila batuk Bila selsema   Ibu ayah mana tidak risaukan. Tidur tak lena, makan sekadarnya, kerja pun tak boleh nak fokus bila anak sakit. Hati tak keruan . Tiada ketenangan. So, sebagai langkah awal, saya memastikan sistem imun badan anak anak kuat. Kekerapan demam dan sakit cuba dikurangkan. Saya usahakan dengan memberikan mereka

Read more
1 2 3 6