Tag Archives: tsunamishaklee

Pendapatan Tambahan Bantu Top Up Gaji Bulanan

Assalamualaikum.   Mak ayah dah settle persiapan sekolah anak-anak? Hujung tahun ni , keringlah poket gamaknya.. 🙂 , samalah dengan kita, persiapan untuk 2 beradik aje pun dah lebih RM 500.00 tapi mujur juga ada bonus Shaklee, boleh top up mana yang terkurang.  Persiapan persekolahan untuk anak-anak alhamdulillah dan settle. Sedikit tips untuk para ibu ayah yang masih belum membuat

Read more

Kenapa Perlu Berjimat Cermat dan Menabung?

Assalamualaikum Selamat pagi semua. Tinggal beberapa hari lagi kita nak ke tahun 2017, bagaimana perancangan kewangan semua? Sudah bersedia menghadapi kedatangan 2017 dengan sebaik baiknya? Atau masih lagi kabur apa yang perlu dibuat? Berdasarkan situasi ekonomi kita hingga ke saat ini, semua pihak telah menganjurkan supaya kita lebih berjimat cermat dan menggunakan kewangan dengan sebaiknya. Tetapi kenapa perlu berjimat cermat?

Read more

Tips Maintain Sihat Sepanjang Musim Hujan

Tips Maintain Sihat Sepanjang Musin Hujan =============================== 1- Luangkan waktu untuk bersenam di waktu pagi atau petang. 2- Makan-makanan yang sihat, bergizi dan teratur. 3- Jaga kebersihan rumah, terutamanya kawasan takungan.   4- Pastikan keperluan payung, baju hujan disediakan secukupnya untuk memudahkan pergerakan dan mengelak daripada terkena hujan. 5- Bila terkena hujan, pastikan segera dibilas dengan air. Sebaiknya air suam.

Read more

Siapa Sebenar Pengasasnya

Pagi pagi ni kita belajar tentang sejarah ya. Siapa Dr Forrest C Shaklee? Dr Forrest C Shaklee adalah pengasas syarikat Shaklee pada tahun 1956 semasa berusia 61 tahun. Beliau pernah bekerja sebagai chiropractor,pencipta, penulis, personaliti radio.   Big Why Dr Forrest ================= minat Dr Shaklee dalam kesihatan bermula kerana penyakit batuk kering pada zaman kanak-kanaknya.. pendedahan ibu bapanya kepada kehidupan

Read more

4 Sebab Utama Kenapa Kita Perlu Buat Detox

Perlu ke Kita Buat Detoks ==================== Bagi saya perlu sebab detoks ni membantu kita hidup lebih sihat dan ceria. 1- menyingkirkan logam berat terutama plumbum dan merkuri dari badan. 2- Selain tu dapat cucikan badan dari bahan toksin terutama ginjal, hati dan usus. 3- Bila dah buat detoks membantu memperkuatkan bakteria baik dalam usus. 4- Kelebihan detoks juga membantu recaj

Read more

Bisnes ini Tidak Memerlukan Modal Yang Besar

Saya suka dengan bisnes yang saya ceburi sekarang. Sebelum bershaklee, macam macam bisnes produk sudah saya cuba. Tetapi rupanya shaklee sangat menyeronokkan. Memberi dan berkongsi manfaat serta membantu menaik taraf kesihatan orang lain menjadi satu kepuasan buat saya. Pernah juga sebelum join Shaklee, saya menjadi ahli untuk MLM yang lain. TETAPI .. Walaupun Shaklee syarikat MLM sistemnya sangat berbeza. Kebanyakan

Read more

Ada Apa Dengan Landmark Study?

Landmark Study ============= 1. Apa itu landmark study? landmark study ialah kajian yang dilakukan oleh pihak ketiga yang tidak ada apa-apa kepentingan. Shaklee satu-satunya Syarikat suplemen yang telah melakukan landmark study. 2. Bagaimana ia dilakukan? Ia dilakukan selama beberapa tahun dengan mengumpul data-data saintifik terhadap 3 golongan utama iaitu : 1- mereka yang makan shaklee selama lebih 20 tahun 2-

Read more

Kenapa Vivix Antara Suplemen Yang Sangat Best.

Vivix antara suplemen paling best yang saya amalkan. Saya mula ambil VIvix tika pantangkan Amierah. Hari yang ke20 saya minum Vivix 1 sudu kecil sebelum tidur, Hari pertama ambil Vivix , Masya Allah,boleh rasa macamana vivix menjalankan kerjanya. Cepat pulihkan kesihatan dalaman, baiki masalah dalaman yang mana rosak. Saya sebelum ni, memang ada masalah sakit tumit dan tapak kaki, alhamdulillah

Read more

Be Nice To Me, October

September dah say bye bye, Oktober munculkan diri. Bulan ni, bulan yang Awesome. Bulan untuk lebih cemerlang. Target yang lebih lagi dan coach ahli team yang sangat bersemangat. Ahli baru yang serius mahu berjaya dalam membina team bisnes mereka. Target bulan ni juga, ahli baru yang daftar akan dapat Pakej Bina Blog belajar sampai pandai. Yes, jika anda yang baca

Read more
1 2 3 5