Tag Archives: tips dan petua

Hati-Hati di Jalan Raya, Pastikan Cinch Tea ada di Sisi

Assalamualaikum Sekejap aje dah nak habis cuti, kejap je masa berlalu, tak puas nak beraya. tapi nak buat macamana kan? tuntutan kerja dan tanggungjawab mesti dilaksanakan Dah ada kalangan sahabat k.sarah yang dah bertolak balik? Bawa kereta elok-elok ya Mulakan dengan doa banyakkan mengingati Allah dan pastikan kereta dalam keadaan ok. Pastikan bekalan mencukupi, khususnya yang ada anak kecil ingat

Read more

Tips Keselamatan Balik Kampung

tips keselamatan balik kampung

Assalamualaikum, Saya percaya ramai yang sudah dan akan memulakan perjalanan pulang ke kampung. Masih belum terlambat untuk k.sarah kongsikan Tips Keselamatan Balik Kampung khas untuk sahabat-sahabat k.sarah. Infografik khas untuk semua, harapnya berpuashati Pastikan juga sebelum memulakan perjalanan, ~ berikan pada suami tersayang Cinch Mix Tea yang sangat sedap tu, kita pun jangan lupa minum tau, tahan mengantuk boleh buat

Read more

Tips Sihat Ceria dan Berseri Di Hari Raya

tips berseri di hari raya

Semua dah tak sabar nak menyambut Aildilfitrikan? K.sarah nak kongsikan tips bagaimana mahu kelihatan berseri dan ceria di hari Raya. Hari kemenangan, hari kegembiraan buat Umat Islam. Kembali kepada Fitrah sebenar. 1. Hari yang berbaki, apa kata Scrub muka dengan scrub. Tujuannya untuk keluarkan sel-sel kulit mati yang tersembunyi. Kalau ada Alfalfa Complexs lagi bagus, boleh dijadikan scrub muka malah

Read more

7 Cara Sediakan Makanan Berkhasiat untuk hidangan Keluarga Tersayang

Nak dapat makanan seimbang dan berkhasiat tidak semudah yang disangka. Pemakanan yang seimbang sangat penting untuk kesihatan tubuh terutamanya untuk keluarga tersayang.   7 Cara Sediakan Makanan Berkhasiat untuk hidangan Keluarga Tersayang   Jom tengok cara yang boleh dilakukan untuk dapatkan makanan  yang berkhasiat untuk famili kita. 1. Buang lemak pada daging dan kulit ayam Caranya dengan membuang lemak pada daging

Read more

Tips Atasi Takut yang sentiasa menghantui kehidupan kita

4 tips atasi ketakutan

Assalamualaikum Takut? semestinya setiap kita mempunyai perasan takut. Takut pada hantu itu memang tak perlu ditanya. dari kecil lagi kita sudah dibiasakan dengan perkataan T.A.K.U.T.  tanyalah pada anak-anak kecil, pasti akan jawab takut hantu. So sebagai ibu yang dikurniakan ilmu seboleh mungkin elakkan daripada menanam perasaan takut di dalam diri anak kecuali takutkan Allah. Saya bukan nak cerita pasal takut

Read more