Tag Archives: pantang lepas bersalin

Kenapa Vivix Antara Suplemen Yang Sangat Best.

Vivix antara suplemen paling best yang saya amalkan. Saya mula ambil VIvix tika pantangkan Amierah. Hari yang ke20 saya minum Vivix 1 sudu kecil sebelum tidur, Hari pertama ambil Vivix , Masya Allah,boleh rasa macamana vivix menjalankan kerjanya. Cepat pulihkan kesihatan dalaman, baiki masalah dalaman yang mana rosak. Saya sebelum ni, memang ada masalah sakit tumit dan tapak kaki, alhamdulillah

Read more

Cara mengatasi sakit rengat selepas bersalin

Cara Mengatasi Sakit Rengat Selepas Bersalin

Assalamualaikum. Mengikuti perbincangan tentang masalah sakit rengat selepas bersalin, saya terpanggil untuk berkongsi di sini sebagai rujukan saya dan juga kawan-kawan. Apa itu rengat? Rengat ialah kesakitan yang dialami oleh seorang ibu selepas melahirkan bayi. Setiap ibu yang melahirkan mungkin akan mengalami dan merasai kesakitannya. Sakit rengat ni seperti sakit senggugut atau sakit semasa kontraksi tetapi disebabkan badan ibu lepas bersalin

Read more

5 Tips Elak Perut Buncit Selepas Bersalin Supaya Suami Makin Sayang

tips elak perut buncit selepas bersalin

Assalamualaikum… Risau kan lepas bersalin perut buncit kembali lagi.. kalau ada baby oklah .. tapi perut buncit sebab lemak.. oh tidak!!!! teringat semasa mama pregnant kan Amierah tahun lepas, memang tekad nak turunkan berat badan  dan tekad tak nak perut maju ke depan… So far, di usia Amierah 8 bulan sekarang ni, mama telah capai impian untuk turunkan berat sebanyak

Read more

kurus Lepas Bersalin Tanpa Susutkan Susu Badan ? Ikuti pengakuan Ibu ini yang turun 20kg

Wow!!! Kurus 20kg … mana tak bestnya kan? sape yang tak nak kembali kurus dan muda setelah bersalin? Ada orang kata lepas bersalin adalah waktu terbaik untuk kembali kurus, betul ke? nak tahu betul atau tidak? Ikuti pengakuan sebenar Ibu Muda ini yang telah turun 20kg setelah kelahiran anak ketiga beliau. Apa yang menyebabkan beliau boleh turunkan berat sehingga 20kg?

Read more

3 Tips Jadikan Hamil dan Berpantang Suatu Momen Indah Anda Sebagai Ibu

Mama mahu kongsi pengalaman dan momen indah  semasa hamil dan berpantangkan baby Amierah  sepanjang tahun lepas(2014), kalau pembaca perasan..(eh… macam ada pembaca setia jerr) , mama menghadapi masalah HB rendah di awal kehamilan dan mama pun menghadapi masalah alahan yang teruk.   Tips 1 : Naikkan Bacaan HB Masa mula-mula booking di klinik Ibu dan Anak , bacaan HB mama

Read more

Amalan berpantang selepas bersalin yang wajib mama ikut

  Alhamdulillah hari ni dah masuk hari yang ke 33 K.sarah berpantang, that means ada 7 hari saja lagi berbaki untuk  berpantang dan melakukan amalan pantang yang menjadi tradisi orang2 melayu kita. Untuk pantang kali ke 3 ni,K.sarah betul2 bertekad nak sihat dan amalkan amalan yg menjadi tradisi zaman berzaman ..   Antara amalan berpantang yang diamalkan oleh ibu ialah :

Read more

Set Kurus Bajet Pilihan Ramai

  Tercari-cari suplemen untuk menguruskan badan secara sihat dan tidak membahayakan ? dan yang pasti set kurus ini mampu dimiliki oleh semua orang, kerana harganya yang berpatutan. Saya ada cadangan yang baik untuk anda amalkan.. Set Kurus Bajet Pilihan ramai menjadi kegemaran ramai pelanggan saya. Mereka cukup berpuashati bila mula mengamalkannya.. kerana, bukan sahaja mendapat berat badan yang diidamkan tetapi

Read more