Tag Archives: kesihatan

Kekal Cantik dengan Vitamin C Sustained Release Vita-Plus 500 mg

Vitamin C-Plus Shaklee berbeza dengan vitamin C yang lain. ianya semulajadi dan tiada bahan pewarna dan pengawet.   kenapa Vitamin C-Plus ?? istimewanya setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya. Dengan time released atau pelepasan 100mg setiap 1  jam secara berperingkat. pelepasan untuk 5 jam tetapi ia akan kekal selama 24 jam di dalam plasma darah

Read more

8 Tips Pemakanan Sepanjang Kehamilan Supaya Mama dan Bayi Sentiasa Sihat

set kehamilan shaklee

“mama kena makan banyak, sebab makan untuk dua orang” biasa guna dan dengar tak dialog kat atas? itu antara alasan yang digunakan mama bila makan ikut selera tanpa mengambil kira keperluan zat bayi dalam kandungan. Mama kena sentiasa bersedia untuk membuat perubahan di dalam menu yang diambil supaya keperluan zat harian mencukupi untuk mama dan bayi dalam kandungan.    8

Read more

Panduan Memilih Vitamin B-Complex yang Terbaik dan Semulajadi Sebagai Suplemen Harian Kita

Assalamualaikum & Salam Ukhuwwah kali ni mama  nak kongsi cara memilih B-Complex yang terbaik dan semulajadi sebagai suplemen harian kita. Setiap orang yang ambil suplemen sudah pasti tak tinggal B-Complex kan? tambah-tambah kalau ibu yang hamil. Asid Folik penting di ambil sekurang-kurang 3 bulan sebelum pregnant tau. So kalau ada yang merancang nak tambah baby, sila pastikan ambil asid folik

Read more

10 Makanan Bantu Kurangkan Stres

Assalamualaikum …   Rasanya dah seMinggu lebih tak update blog. Sebelum saya kongsikan tips untuk elakkan stres , saya nak khabarkan berita gembira pada semua .. Alhamdulillah, saya dah selamat melahirkan seorang puteri yang comel pada 3/11/2014. Syukur semuanya selamat. Terima kasih atas doa semua. Stress, tertekan perkara yang sering berlaku ke atas kita. Stres ditempat kerja, dengan karenah anak-anak, stres

Read more