Tag Archives: Kehamilan

5 Pantang Larang Semasa Hamil Yang Perlu Ibu Titikberatkan

5 Pantang Larang Semasa Hamil Yang Perlu Ibu Titikberatkan

Kegembiraan paling indah buat pasangan ialah berita bahawa si isteri hamil. Kehamilan menjadi hadiah paling istimewa buat pasangan suami isteri. Namun dalam kegairahan ibu menerima berita ini, ibu perlu mengetahui kesalahan-kesalahan yang boleh membawa risiko kepada janin hingga menyebabkan keguguran. Sebaiknya pencegahan awal perlu dilakukan. Antara bentuk kesalahan yang biasa dilakukan oleh ibu hamil ialah : #1. Memakai Kasut Tumit

Read more

Vitamin Paling Feveret Yang Menjadi Pilihan

Assalamualaikum. Ada yang bertanya saya, antara vitamin yang saya consume, mana paling menjadi feveret? termenung saya nak jawab, sebab semua vitamin yang saya ambil adalah feveret saya. serba salah jadinya. Tapi dia nak tahu 1 je, so saya terpaksa pilih antaranya, Oh, hati saya berbelah bagi! So, Energizing Soy Protein menjadi pilihan Sebab?  Sebab ia adalah milkbooster dan membekalkan tenaga

Read more

11 Tanda Anda Kekurangan Magnesium Dalam Badan

Magnesium terdapat di dalam kebanyakkan makanan, tetapi ia wujud dalam jumlah yang sedikit. Pengambilan pelbagai jenis makanan dengan kadar 5 sajian buah-buahan dan sayur-sayuran dan bijian memastikan keperluan pemakanan magnesium mencukupi. Tapi, apakah tanda jika badan kita kekurangan magnesium. Ketahui 11 Tanda Anda Kekurangan Magnesium. Luka dan lebam yang lambat sembuh (selain daripada kencing manis) Mudah Naik Angin / Marah Mudah

Read more

Ostematrix Shaklee bukan Sekadar Kalsium Biasa

Assalamualaikum semua? apa khabar ? Alhamdulillah minggu ni mamahusnashoppe nak perkenalkan kawan-kawan , bakal pembeli semua dengan OsteMatrix… bukan cerita The Matrixs ye!! Suka minum susu tak? setiap hari  , cuba periksa dan tanya diri sendiri, dah minum susu? jangan ingat kita sebagai dewasa tidak memerlukan susu sebagai hidangan harian ..jika tidak suka minum susu macamana? Ostematrix lah jawapan yang

Read more

5 Tips Atasi Morning Sickness Sepanjang Kehamilan Supaya Ibu Hamil Sentiasa Sihat dan Ceria

tips atasi morning sickness

    Kehamilan dan morning sickness memang tidak dapat dipisahkan. Ada segelintir ibu bertuah kerana tidak mengalami morning sickness yang  teruk. Setiap anak juga berlainan morning sickness yang di alami. Tapi percayalah, itu semua sebenarnya bersifat sementara dan ibu yang pertama kali hamil, cuba enjoy the moment. Gejala morning sickness seperti mual,loya, pening kepala, tiada selera makan berlaku kerana peningkatan

Read more

Peppermint Ginger Plus suplemen yang membantu mengatasi masalah gastrik dan loya

Biasa tak amalkan minum teh dan rendam daun pudina? atau teh direndam dengan hirisan halia?Sedapkan? Lagi satu bila sebut daun pudina confirm readers mama terbayang bayang ubat gigi kan? ;p Tetapi kali ni, mama nak kongsikan kebaikan Peppermint Ginger Plus yang sangat glamer dibeli oleh ibu-ibu hamil sebab membantu masalah morning sickness mereka. Tapi jangan salah sangka pula, ia bukan

Read more

6 Tips menghadapi rasa sakit kontraksi

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah. Sudah sarat dan menunggu masa untuk bersalin? mesti berdebar-debarkan? yelah, setiap kelahiran tu berbeza-beza pengalamannya. So tak boleh nak jangka macamana. Entry kali ni nak kongsi bagaimana nak hadapi rasa sakit kontraksi supaya kita tak gelabah bila rasa sakit tu datang. 6 Tips menghadapi rasa sakit kontraksi 1. Banyakkan membaca ayat suci al-Quran dan berselawat ke

Read more

Mereka Sudah Mengamalkan ESP Shaklee dan Terkejut dengan hasilnya, anda bila lagi?

Mereka dan saya semestinya sudah mengamalkannya. Bagaimana dengan pembaca blog mama? dah mencubanya? Ada yang mula-mula cuba minum ESP  bagitau, tak sedaplah, rasa macam tu aje. So diorang stop minum ESP Shaklee tapi bila mama tanya cara mereka minum dan bancuh ESP Shaklee , oh.. kalau bancuh dengan betul, pasti mereka akan kata sedap, delicious gitu.. Kajian menunjukkan pengguna setia Shaklee akan

Read more

Promosi Bulan September 2015 yang sangat Awesome

Esp Shaklee

Assalamualaikum Pejam celik, dah bulan September dah kan? cepatnya masa berlalu, makin lama makin cepat. perasan tak? Dah masuk hari ke4 bulan September, baru mama ada kesempatan nak update promosi terbaru untuk bulan ni. Mesti ramai yang nak tahu Promosi Bulan September 2015 yang awesome kan ? memandangkan bulan lepas promosi nya sangat berbeza. Yang pasti, ramai ahli Shaklee dan

Read more

8 Tips Pemakanan Sepanjang Kehamilan Supaya Mama dan Bayi Sentiasa Sihat

set kehamilan shaklee

“mama kena makan banyak, sebab makan untuk dua orang” biasa guna dan dengar tak dialog kat atas? itu antara alasan yang digunakan mama bila makan ikut selera tanpa mengambil kira keperluan zat bayi dalam kandungan. Mama kena sentiasa bersedia untuk membuat perubahan di dalam menu yang diambil supaya keperluan zat harian mencukupi untuk mama dan bayi dalam kandungan.    8

Read more
1 2 3