Tag Archives: Coaching & Motivasi

Be Nice To Me, October

September dah say bye bye, Oktober munculkan diri. Bulan ni, bulan yang Awesome. Bulan untuk lebih cemerlang. Target yang lebih lagi dan coach ahli team yang sangat bersemangat. Ahli baru yang serius mahu berjaya dalam membina team bisnes mereka. Target bulan ni juga, ahli baru yang daftar akan dapat Pakej Bina Blog belajar sampai pandai. Yes, jika anda yang baca

Read more

Cara Urus Bisnes walaupun bekerja

Cara Urus Bisnes walaupun bekerja.

Banyak aplikasi yang boleh digunakan untuk menguruskan bisnes walaupun kita masih bekerja. Malah walaupun kita wahm di rumah. Aplikasi ini memudahkan segala urusan bisnes saya. Walaupun setiap hari sibuk dengan kerja hakiki. Kena pandai schedule tugasan supaya tidak ada yang berkecil hati. Dalam masa yang sama bisnes tetap berjalan. Antara aplikasi yang digunakan ialah : Buffer untuk shedule post di

Read more

Pengalaman Jatuh Bangun Dalam Bisnes Shaklee

4 tips atasi ketakutan

Ada masanya kita berada di atas dan di bawah Itu lumrah. Bila jatuh atau gagal, kita dapat sesuatu untuk dipelajari Begitu juga dalam bisnes Shaklee. Ada ketikanya saya langsung tak dapat maintain jualan produk Ada ketikanya jualan yang tak disangka sangka. Walau macam macam khabar angin datang, Tapi semua itu, tidak memadamkan semangat. Semangat untuk saya kongsikan kebaikan produknya. Membantu

Read more

Kenapa Saya Perlu Kembangkan Empayar Bisnes?

networking

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Dulu jadi ahli sekadar mahu mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Tak sangka pula bila dan amalkan Shaklee untuk penyusuan, banyak bonus lain yang diperolehi. Antaranya : Masalah kesihatan yang dialami sebelum ni semakin baik dari hari ke hari. Dapat bernetworking. maksudnya dapat menjalinkan ukhuwwah dengan group besar iReach dan Euphoria yang sangat awesome dan support each

Read more

Takde Idea Nak Buat Bisnes Apa? Jom Sertai Saya

Assalamualaikum. Adakah anda : nak berbisnes tetapi takde idea nak bisnes apa? Takde modal? Nak bisnes yang ada mentor/coach? Nak tambah pendapatan? Jika jawapannya “YA” , anda adalah calon yang kami cari. Dengan hanya sedikit pelaburan “RM 75” anda sudah bersedia untuk memulakan perniagaan anda. Apa yang perlu anda buat dengan RM 75? Daftar sebagai Shaklee Independent Distributor dan anda akan

Read more

Motivasi untuk Para Guru

Assalamu’alaikum. TIGA BELAS MOTIVASI untuk para Guru مربى   *Sebagai ingatan buat diri dalam perjalanan menjadi guru. —————————————————————- Jadikan Point-point ini sebagai Panduan & Muhasabah Diri sama ada dalam keadaan Gembira, Stress dan sebagainya. __________________________ 🔹MOTIVASI PERTAMA janganlah kamu mengambil cuti sakit sedangkan kamu tidak sakit. Kerana kamu telah menghimpun dua ma’siat, yaitu berbohong dan makan wang gaji yang haram. Demi

Read more

Tips Atasi Takut yang sentiasa menghantui kehidupan kita

4 tips atasi ketakutan

Assalamualaikum Takut? semestinya setiap kita mempunyai perasan takut. Takut pada hantu itu memang tak perlu ditanya. dari kecil lagi kita sudah dibiasakan dengan perkataan T.A.K.U.T.  tanyalah pada anak-anak kecil, pasti akan jawab takut hantu. So sebagai ibu yang dikurniakan ilmu seboleh mungkin elakkan daripada menanam perasaan takut di dalam diri anak kecuali takutkan Allah. Saya bukan nak cerita pasal takut

Read more
1 2