Tag Archives: celoteh mama

Ragam Puasa #1 : 29 Ramadan Dia Dah Raya

Aik, apa kes tajuk macam ni? Assalamualaikum. Kebetulan tajuk pelajaran Al-Quran hari tersebut, Surah Al-Qadr, jadinya perbincangan menjurus kepada malam Lailatul Qadar. Sembang sembang dengan murid tahun 6, cerita pasal Lailatul Qadar dan kelebihanya. Masing masing excited nak tahu kelebihan malam lailatul Qadar yang barang siapa memperolehinya bersamaan dengan 1000 bulan. Subhanallah, Maha Pemurahnya Allah. Dalam bercerita, selitkan juga nasihat

Read more

Bengkel e-Usahawan Di Wisma Al-Amin Yang Sangat Best

bengkel e-usahawan

Assalamualaikum. Jumaat 24 Februari 2017,  alhamdulillah diizinkan Allah untuk bersama-sama mengikuti bengkel e-Usahawan yang dianjurkan oleh  MDEC (Malaysian Development Economic Digital ) . Berkebetulan Trainer Salwa Saleh dari salwasaleh.com sedang bercuti di Kelantan, kesempatan ini diambil oleh group iReach Kelantan untuk berbengkel bersama beliau. Kalau diikutkan, bengkel ini tidak menetapkan apa-apa bayaran. Yes!!! percuma aje, tetapi untuk kursus yang dianjurkan di

Read more

Rebut Peluang Dapatkan Shaker Limited Edition Dengan Pendaftaran Ahli Shaklee

Assalamualaikum Entry hari ni, saya nak kongsikan berita gembira buat semua pembaca. Peluang untuk dapatkan Shaker Limited Edition yang sangat eksklusif ini hanya untuk anda. Khas untuk anda yang mahu mendaftar ahli Shaklee dan pengguna setia vitamin Shaklee yang masih belum mendaftar keahlian, peluang untuk anda daftar dan dapatkan Shaker yang eksklusif ini. Untungnya jadi ahli, setiap pembelian anda layak

Read more

Momentum 2017

2016 – perginya takkan kembali lagi. Walaupun masih banyak target yang tidak tercapai, usah kecewa. Bangun dan bangkitlah wahai diri. 2017 Langkah semakin laju, momentum Semakin dirasai. Alhamdulillah, permulaan yang baik bagi 2017, walaupun suasana dan cuaca di sini masih tidak menentu. Masih bersiap siaga dengan kemungkinan banjir, tetapi semangat tetap membara. Tinggalkan 2016 dengan kisah suka duka, gembira dan

Read more

Pengalaman bawa Anak-Anak Menaiki Shuttle Train Intercity Kuala Krai ke Wakaf Bharu

Assalamualaikum. Alhamdulillah tercapai juga hajat nak bawa anak anak naik keretapi. Dah lama rancang, dari Insyirah kecil lagi, rupanya Allah nak bagi 3 beradik ni merasa pengalaman naik keretapi bersama. Kami sekeluarga bersama adik saya cikngah dan anak anaknya Adam dan Amani, ayahsu serta ucu Na. Plan asal dari Kuala Krai ke Tanah Merah aje, tapi bils cikngah bagitau kejap

Read more

Kenapa Nak Makan Vitamin

Makan Vitamin ============ Sifirnya macam ni, sihat sebelum sakit. Kita ambil vitamin untuk kesihatan yang lebih baik. Kalau sakit, memang kita kena jumpa doktor. Dapatkan nasihat daripada doktor. Kalau ada yang cakap,. eh, makan vitamin pun boleh sakit! amboi ayat,. sakit, demam, sihat cergas tu milik siapa? Semua itu terjadi dengan izinNYA so, please jangan lawan fitrah kemanusiaan. Demam, sakit,

Read more

Keputusan UPSR 2016

Redha Meredhai =========== sebut kalimah redha tidak seindah mahu melaksanakannya, tapi cubalah, kerana itulah ujian Ujian Tanda Allah mahu kau lebih dekat PadaNYa Mahu Kita terus Mengadu PadaNya Jangan Dikenang barang yang lepas, letak kan ia sebagai Muhasabah diri, Jika kita mak/ayah terimalah apa juga keputusan anakmu, itu ujian untukmu, mahu redha atau menyalahkan mereka jika kita anak yang menerima

Read more

Bisnes ini Tidak Memerlukan Modal Yang Besar

Saya suka dengan bisnes yang saya ceburi sekarang. Sebelum bershaklee, macam macam bisnes produk sudah saya cuba. Tetapi rupanya shaklee sangat menyeronokkan. Memberi dan berkongsi manfaat serta membantu menaik taraf kesihatan orang lain menjadi satu kepuasan buat saya. Pernah juga sebelum join Shaklee, saya menjadi ahli untuk MLM yang lain. TETAPI .. Walaupun Shaklee syarikat MLM sistemnya sangat berbeza. Kebanyakan

Read more

KENAPA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD?

KENAPA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD?

KENAPA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD? Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dalam Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak2. Kan… Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih. 1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan

Read more
1 2 3 8