Tag Archives: amalan berpantang

5 Tips Elak Perut Buncit Selepas Bersalin Supaya Suami Makin Sayang

tips elak perut buncit selepas bersalin

Assalamualaikum… Risau kan lepas bersalin perut buncit kembali lagi.. kalau ada baby oklah .. tapi perut buncit sebab lemak.. oh tidak!!!! teringat semasa mama pregnant kan Amierah tahun lepas, memang tekad nak turunkan berat badan  dan tekad tak nak perut maju ke depan… So far, di usia Amierah 8 bulan sekarang ni, mama telah capai impian untuk turunkan berat sebanyak

Read more

kurus Lepas Bersalin Tanpa Susutkan Susu Badan ? Ikuti pengakuan Ibu ini yang turun 20kg

Wow!!! Kurus 20kg … mana tak bestnya kan? sape yang tak nak kembali kurus dan muda setelah bersalin? Ada orang kata lepas bersalin adalah waktu terbaik untuk kembali kurus, betul ke? nak tahu betul atau tidak? Ikuti pengakuan sebenar Ibu Muda ini yang telah turun 20kg setelah kelahiran anak ketiga beliau. Apa yang menyebabkan beliau boleh turunkan berat sehingga 20kg?

Read more

3 Tips Jadikan Hamil dan Berpantang Suatu Momen Indah Anda Sebagai Ibu

Mama mahu kongsi pengalaman dan momen indah  semasa hamil dan berpantangkan baby Amierah  sepanjang tahun lepas(2014), kalau pembaca perasan..(eh… macam ada pembaca setia jerr) , mama menghadapi masalah HB rendah di awal kehamilan dan mama pun menghadapi masalah alahan yang teruk.   Tips 1 : Naikkan Bacaan HB Masa mula-mula booking di klinik Ibu dan Anak , bacaan HB mama

Read more

Amalan berpantang selepas bersalin yang wajib mama ikut

  Alhamdulillah hari ni dah masuk hari yang ke 33 K.sarah berpantang, that means ada 7 hari saja lagi berbaki untuk  berpantang dan melakukan amalan pantang yang menjadi tradisi orang2 melayu kita. Untuk pantang kali ke 3 ni,K.sarah betul2 bertekad nak sihat dan amalkan amalan yg menjadi tradisi zaman berzaman ..   Antara amalan berpantang yang diamalkan oleh ibu ialah :

Read more