Tag Archives: aktiviti seharian

Omegaguard Bantu Kembalikan Mood dan Fokus Anak untuk Belajar

Assalamualaikum, selamat pagi Bila cuti sekolah, mood nak belajar anak-anak pasti akan ke laut kan? Masing-masing pasti sibuk bercerita tentang keseronokan balik kampung dan berhari raya. Tapi sebelum ke sekolah lagi, K.sarah dah pastikan Insyirah dan Naufal bersedia & switch off mood raya, (budak-budak, jumpa kawan-kawan mesti syok bercerita) Sebelum buka sekolah dah pastikan mereka makan minyak ikan terbaik@ Omega

Read more

Aktiviti Cuti Sekolah : Homemade Playdoh yang Mudah

homemade playdoh yang mudah

Assalamualaikum Projek kami berikutnya ialah membuat homemade playdoh yang mudah dan simple. Sebelum ni beli je yang ada kat supermarket, tapi tak sukalah bau dia serta berminyak.Nak beli yang mahal, rasa macam tak berbaloi je sebab kejap je bebudak ni main, sekelip mata takde.. membazir.. so selagi benda boleh usaha buat, jom kita buat. Resepi homemade playdoh yang mudah ni saya

Read more

Membasuh Kasut Lebih Menyeronokkan dan Mudah untuk Kakak dengan Pencuci Magik

basic h pencuci magic

Assalamualaikum… lamanya tak bersiaran, sejak masuk kerja ni, lari terus timing masa mama. tambahan pula ada new handbag, @  baby amierah lah handbag baru mama, tak tersusun jadual mama. so terpaksa reschedule balik jadual. harapnya lepas ni mama konsisten update blog setiap hari, doakan ya.   mama nak kongsi keseronokkan kakak Insyirah membasuh kasut sekolahnya, Alhamdulillah sejak dari tahun 1

Read more

Sukan Tahunan Sekolah Kami

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, nak join wordless wednesday juga.. walaupun tak berapa faham lagi konsepnya.. tapi biarlah gambar yang berbicara. Ini sempena sukan tahunan sekolah kami yang berlangsung pada 21hb Oktober 2014.     Kreativiti guru untuk memeriahkan sukan tahun ini demi untuk kegembiraan murid2 walaupun mostly banyak keluarkan duit sendiri. Dalam masa 1 hari menyiapkan semua benda… adhoc kan?

Read more

Resepi Mealshake Smoothie yang lemak berkrim dan sedap

Assalamualaikum…. Apa khabar semua pengunjung mamahusna.com? semoga hari anda sentiasa ceria dan bersemangat dalam melakukan setiap pekerjaan. Sebelum saya kongsikan resepi hari ini, apa kata jawab survey mudah di bawah, jika jawapannya YA, anda perlu lakukan sesuatu untuk anak-anak tersayang.   Adakah anak-anak sering demam? >sentiasa penat ? >tidak aktif? >berat badan tidak naik dan menghampiri ke garisan kuning?  

Read more