Shaklee Effect: Kenapa diri lebih berdisiplin

Assalamualaikum … selamat berhujung minggu semua, Alhamdulillah pagi yang mendamaikan dan tenang.. bersiap sedia untuk menyertai Family Day yang dianjurkan pihak sekolah.. alhamdulillah terlaksana juga planning kami di dalam program Kelab Guru Sekolah bagi tahun ini.. semoga dengan aktiviti ini dapat mengeratkan silaturrahim antara kami semua para guru dan juga ahli keluarga masing-masing.

berbalik kepada tajuk entry hari ini, syukur alhamdulillah… saya sangat-sangat berbangga dan bersyukur berada di bawah empayar iReach yang diterajui oleh Master Lyna dan Master Zainul , biasanya saya panggil “mommy Lyna dan apak Zainul. bermula dengan membeli set penyusuan dari mommy, saya terus terjebak dan didaftarkan menjadi ahli Shaklee pada tahun 2011..

pada tahun itu, saya takde niat nak serius untuk menjadikan Shaklee sebagai salah satu cabang bisnes saya, sebab saya dah ada bisnes sendiri iaitu mamahusnashoppe dan juga bisnes dropship Coach dan Corelle yang telah memberikan saya side income yang amat-amat berbaloi buat saya..

tetapi akhirnya, setelah berada di dalam group rahsia mommy dan melihat sendiri kesan penggunaan Shaklee kepada saya dan seluruh ahli keluarga.. saya merasakan perlu untuk saya berkongsi kebaikan dan kelebihan vitamin semulajadi ini kepada masyarakat diluar sana.

20140405_163223

dr forrestSaya mula membina empayar bisnes saya sendiri, 2013 adalah tahun kebangkitan saya dalam bisnes Shaklee..

Apa yang istimewanya dengan Group Shaklee Kami ?

Sesuatu yang amat membanggakan bila berada dalam group kami, penenkanan kepada amalan ibadah dan sedekah menjadi faktor utama kepada kami..

Master Checklist yang diamalkan dan ditekankan oleh Master2 Shaklee menjadi antara  amalan yang akan dilakukan oleh setiap SID Shaklee di bawah iReach… Master Checklist ni merupakan to do list, perkara yang perlu kita buat sepanjang hari… antara to do list yang ditekankan dalam Master Checklist seperti… amalan zikir, solat dhuha, tahajud, hajat, doa specific, tahajud Cinta, update blog.. membaca dan pelbagai lagi..

kalau nak banding dengan zaman belajar dulu, saya juga adalah checklist utk amalan2 ibadah tetapi rupanya amalan ibadah di dalam master Checklist Shaklee ini lebih POWER dan lebih banyak…

Dengan adanya Master Checklist ini, menjadikan kami lebih berdisiplin, lebih dekat kepadaNya, ukhuwwah antara kami bukan sekadar atas dasar bisnes semata-mata tetapi ukhuwwah yang ikhlas kerana Allah, kerana kami sentiasa berkongsi apa jua masalah, ilmu marketing, blog atau apa sahaja tanpa ada rasa lokek atau kedekut.

Saya merasa bangga berada di dalam kumpulan ini, jika anda juga berminat untuk bersama-sama kami, dan berada di dalam Diamond Team… hubungi saya untuk maklumat lanjut.

cntact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge