Resepi Neopolitan Cheesekut Mealshake.

Resepi Neopolitan Cheesekut Mealshake.

Dah muak makan cheesekut biasa, jom buat Neopolitan Cheesekut . Lebih sihat untuk anak anak kerana mengandungi Meal Shake yang kaya dengan 24 nutrisi penting.

Mari kita tengok bahan-bahannya :

Tatura Cheese yang berharga RM 8.90 , kalau nak guna phila guna je ya, takde masalah.

Biskut cap ping pong yang viral hari tu

1/2 cawan Susu Fresh Milk / susu cair

Susu Pekat secukup rasa, ikut tahap kemanisan yang uols suka lah.

100 gm Filling blueberry

2 sudu teh Serbuk coklat

3 sudu Coklat spread.

3 sudu besar Meal Shake

Caranya :

Mix kan, Cheese, susu cair dan susu pekat dalam 1 bekas yang sesuai tu . boleh kacau guna spatula atau whisk.

Bahagikan kepada 3 bahagian. Sudah tentu dalam bekas berlainan.

1 bahagian masukkan dengan filling blueberry

1 bahagian masukkan dengan serbuk coklat dan coklat spread, ni boleh je nak gantikan dengan coklat hershy.

Dan 1 bahagian biarkan saje dia macam tu.. biarkan dia ori tanpa sebarang mekap tambahan 🙂

Next… Ambil sedikit lebihan fresh milk yang ada dan campurkan dengan sedikit air panas untuk mencelup biskut.

Ok then,

Celupkan biskut , then susun dalam bekas sehingga penuh untuk 1 lapisan.
Dah siap , tuang dan ratakan filling yang biasa, then ulang step melapiskan biskut ,ratakan dengan cheese yang ada filling blueberry ,

Ulang lagi, tuang dan ratakan dengan cheese bercoklat

Then ulang lagi ..

Then ulang lagi, pastikan berselang seli hingga habis cream cheese kita dengan krim yang original di atas.

Hiasan : taburkan mealshake, serbuk coklat dan juga coklat urai.

Boleh juga nak hias dgn buah buahan.

Siap.. then chill kan dulu seketika.

Psss.. filling tu boleh aje nak tukar dengan yang lain.

Selamat mencuba.

mealshake shaklee

Yang paling penting ada value added iaitu Meal Shake. So kena dapatkan meal shake dulu lah.. baru lah uols leh guna tajuk resepi di atas.

Makan makan tapi berkhasiat. 1 lagi, dalam Meal Shake ada Arabic Gums tau

Nak beli Meal Shake , whatsapp je akak 013-9561249

#tsunamishaklee
#8cellent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge