Rahsia Penyusuan di Bulan Ramadhan sudah terbongkar!

Assalamualaikum , Salam 7 Ramadhan untuk semua..

 

Cepatnya masa berlalu, dah masuk hari ke tuju dalam bulan tarbiyyah nafsiyyah ini, bagaimana puasa semua? Semoga semua yang membaca entry hari ni dapat merebut peluang yang Allah tawarkan sepanjang Ramadhan Kareem ini.

Ibu2 yang menyusu, macamana kondisi kalian? Mama 4 hari ni mengalami masalah “susu drops” Ya, sangat menyedihkan dan kesian kat baby amierah.

Ya, mama memang pengamal vitamin Shaklee tambah2 untuk set penyusuan, tapi ujian untuk mama, Set Penyusuan mama tertinggal di rumah mak, weekend kami balik rumah mak untuk berbuka puasa bersama, jadi bila balik KK, dengan nak cepat dan lorat pagi Ahad tu,(sekolahkan!) so , boleh tertinggal ESP … ingatkan takde masalah, rupanya menyebabkan mama kurang energy dan Milk Booster paling penting.

Dalam masa 4 hari tersebut, mama cuba lakukan beberapa Rahsia Penyusuan spt berikut :

1) Minum air 3 liter selepas waktu berbuka hinggalah Sahur*tapi kadang2 tak sampai 3 liter sebab rasa dah tak mampu nak minum, perut dan sebu…

2) Blend Soya dan 7 biji Kurma dengan Shake n Take mama yang awesome tu… oh ya, soya tu bukan ESP yang non-GMO tu tapi soya homemade beli kat PARAM.

3)Minum susu fresh Milk + Kurma

4) Buat Stok Susu  di sekolah, yang ni waktu senggang antara kelas mengajar tapi amat jarang boleh lakukan sebab masa senggang pun ada kerja yang perlu diselesaikan.

*menu berbuka Puasa jarang sekali dapat buat menu yang boleh boost susu, sebab banyak berbuka di rumah mak dan MIL. so menu ikut tuan rumah aje… 😉

itu antara usaha2 yang boleh dibuat, tapi tak banyak yang membantu, mama teringat kembali zaman mama Fully BF Abang Naufal dari tahun 2010-2012, mama tak pernah skip ambil Set Mighty 3 Gems sepanjang Ramadhan.. Masya Allah, Tabarakallah… memang super awesome set 3 gems ni.. sangat membantu mama kekal cergas dan susu pun maintain.

Untuk baby amierah , mama akui silap mama sebab tak ready awal2 untuk stok 3 gems ni… so natijahnya.. mama dah tahu akibat yang orang kata menyesal dah tiada gunanya…

walaupun ada rukhsah untuk ibu hamil dan menyusu berbuka puasa , tapi mama cuba bertahan sebab stok susu masih ada, tapi itulah kan.. bimbang juga mama, lagi pula Amierah kuat menyusu, faham jelah kan…

so hari ni dah start ambil set penyusuan asas dan Set Mighty 3 Gems, terima kasih pada baba sebab sanggup luangkan masa untuk beli Perfomance Drink dan Milk Shake di branch KB, walaupun semalam rushing nak ke Istana Kubang Kerian untuk Majlis Berbuka Puasa semua Imam Jajahan  bersama Tengku Mahkota.

Oh… panjang berjela pula menulisnya. kalau tak senyap aje tuan rumah…

Mama nak kongsikan video terbaru Rahsia Menyusu di Bulan Ramadhan yang tidak menjadi rahsia lagi, hasil perkongsian Pn Salwa Saleh. Jika klik dan tengok video tersebut, mesti faham kan perkaitan dengan story mory mama kat atas tu kan…

 

Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo.

 

oh ya… lupa nak bagitau Set Mighty 3 Gems ni mengandungi

^Perfomance Drink

^Energy Soy Protein

^Milk Shake

So Rahsia Penyusuan di Bulan Ramadhan sudah terbongkar..

so ibu boleh contact mama untuk dapatkan set ini , call/sms/whatsapp aje mama 013.956.1249 ,, mama sedia membantu untuk mengembalikan kecerian ibu2 semua.

sebab mama pun dah kembali ceria …

Pengedar Shaklee Kuala Krai

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge