Pengambilan Protein Bantu Pekatkan Susu Ibu Malah Ibu Semakin Hot.

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah,

Ramai antara ibu yang bimbang dengan susu yang cair dan menyebabkan anak lama dok menyusu dan anak tidak kenyang.

 

Pemakanan ibu memainkan peranan yang penting dalam pembentukan susu ibu yang berkualiti. Sebab itu, ibu mesti mengambil makanan yang berkhasiat dan tinggi protein.

Ibu yang menyusukan bayi dan ibu yang hamil memerlukan 2 kali ganda jumlah protein daripada ibu yang tidak menyusu dan tidak hamil.

Saranan RDA pengambilan protein untuk wanita hamil dan menyusu ialah 71gm sehari berbanding mereka yang tidak hamil dan menyusu iaitu 46gm sehari.

Penentuan RDA protein ialah dengan menggunakan 1.1gm bagi setiap kilogram berat badan atau 0.5gm protein bagi setiap paun berat badan.

Ada satu kajian mengatakan : “kepekatan protein di dalam susu ibu bergantung kepada jumlah kalori dan pengambilan lemak oleh seorang ibu.”

Energizing Soy Protein antara makanan tambahan yang menjadi pilihan ramai ibu sebagai sumber protein yang utama untuk pekatkan susu ibu.

ESP mempunyai keistimewaannya tersendiri iaitu :

  • Mempunyai indek glisemik yang rendah dan selamat untuk ibu yang menyusukan.
  • diproses dalam suhu yang rendah menyebabkan sumber proteinnya tidak rosak dan musnah.
  • sumber soya non-gmo yang tidak terubah genetiknya.

Bagaimanakah ESP dapat membantu ibu menyusu?

  • Memberikan tenaga yang diperlukan
  • pekatkan  susu ibu
  • membantu tumbesaran bayi
  • mencantikkan kulit dan awet muda
  • mempercepatkan penyembuhan luka

ops, tak jeles ke dengan Pn Linda yang amalkan esp untuk pekatkan susu ibu tapi pakej lain pula yang dia dapat? apa kata baca apa komen beliau.

 

Banyakkan susu ibu

 

Salam , saya nak share pengalaman saya mengambil ESP . pada asalnya saya amek esp untuk pekatkan susu supaya anak tak bergayut lama.. tp bile da 4bulan amek Esp  nie baru saya perasan,kulit muke sy bertambah gebu n berseri..tu pun sebab ditegur oleh husband dan adik beradik…. lps tu, kulit tak berminyak macam dulu,jerawat pun susah nak timbul,if ada pun cepat surut, n yang paling best..dari saya kecil mata bawah ada dark circle… tp skrg,mcm tak caya,takde dark circle pun dekat keliling mata… thanks to shaklee coz semua produk dr shaklee tak pernah mendukacitakan… semua supplemen yang saya amek cepat nampak kesannya… yg paling best niat kite nak buat benda lain… tp yang lain2 pun turut sm nampak kesan

Sebab lain kenapa anda perlu memilih Shaklee sebagai suplemen pilihan anda :

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Mesra alam
  4. Halal

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian, boleh hubungi saya di 013-9561249 atau emailkan ke mamahusnashoppe@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge