Panduan Memilih Vitamin B-Complex yang Terbaik dan Semulajadi Sebagai Suplemen Harian Kita

Assalamualaikum & Salam Ukhuwwah

kali ni mama  nak kongsi cara memilih B-Complex yang terbaik dan semulajadi sebagai suplemen harian kita.

Setiap orang yang ambil suplemen sudah pasti tak tinggal B-Complex kan? tambah-tambah kalau ibu yang hamil. Asid Folik penting di ambil sekurang-kurang 3 bulan sebelum pregnant tau. So kalau ada yang merancang nak tambah baby, sila pastikan ambil asid folik ya.

 

ok… back to our main story , meh semak, b-complex yang kita makan tu, ada tak ciri-ciri vitamin yang baik…

 

Check it out….. !!

Panduan Memilih Vitamin B-Complex yang baik

  • Mengandungi kesemua 8 Vitamin yang merupakan komponen penting Vitamin iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12 , asid folik dan biotin. sebagaimana yang dinyatakan dalam RDA.

 

  • Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin

 

  • Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3, B12 tidak terlalu besar.

 

  • Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release)

 

dah bacakan? ok, sekarang cuba check label di botol vitamin kita tu… ada tak ciri-ciri di atas? kalau ada Alhamdulillah… kita dilandasan yang benar. 😉 tapi kalau takde, silalah bertukar! Ting!!!

Nak tahu B-Complex yang menjadi pilihan hati mama? sudah tentulah B-Complex Shaklee, dah nak masuk 5 tahun dah consume vitamin ni. Sebab utama sudah tentulah kerana ia suplemen semulajadi dan  kadar serapan (bioavailability) nya sangat tinggi dan berkualiti, dan saintis Shaklee merupakan pencipta asid folik yang semulajadi di dunia.

 

panduan memilih b-complex

lagi satu, B-complex adalah vitamin yang mudah larut di dalam air dan sebarang lebihan tidak akan disimpan tetapi disingkirkan melalui sistem pencernaan.

Sebab itu penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari.

photo_2015-05-23_00-52-08

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge