em… pagi tadi p klinik…biasalah lawatan berkala utk puteriku…ari ni dia akan kena 1st injection….nangis insyirah tadi….cian anak mama… dah lah yang buatnya budak2 platih…risau gak…yelah takut salah bg ubatkan…nanti lain jadinyae…bukan ape dah banyak kes yg terjadi…nauzubillahi min zalik…tadi juga 1st time drive keta selepas pantang…lepas 65 hari baru bawa keta…lamanya x bawa. terpikir juga…boleh ke nak bawa??? mula2

Read more

masih lagi dalam holiday…lamanya school break ni…. ape lah nak jadi tahun depan yer…. dengan pengurusan yg baru…. masa GB baru datang lapor dirii kat sek tempohari….aku dah dalam pantang, tak sempatlah nak mengenalinya…..takpelah jumpa nanti nak g jenguk sek…. ada banyak lagi per yang tak settle,cuti sek ni… nilah kejenya…. mencari info di dalam ni jer…..lah!!! INTERNET…..hari2 kerja mengadap

Read more

masih lagi dalam holiday…lamanya school break ni…. ape lah nak jadi tahun depan yer…. dengan pengurusan yg baru…. masa GB baru datang lapor dirii kat sek tempohari….aku dah dalam pantang, tak sempatlah nak mengenalinya…..takpelah jumpa nanti nak g jenguk sek…. ada banyak lagi per yang tak settle,cuti sek ni… nilah kejenya…. mencari info di dalam ni jer…..lah!!! INTERNET…..hari2 kerja mengadap

Read more

MUGA KITE TIDAK AKAN BERKATA SESUATU YANG SIA-SIA

10 cara untuk melatih diri bercakap perkara-perkara baik; 1. Kita mesti rajin membaca Al-Qur’an. Ia akan mengarah diri kita ke arah melafazkan perkataan-perkataan yang benar.2. Banyakkan berzikir.3. Rajin bercakap tentang kebaikan orang lain. (Supaya tidak angkuh tentang diri sendiri).4. Elakkan diri dari bercakap bohong.5. Elakkan daripada suka berjenaka yang tidak kena tempat dan berlebih-lebihan.6. Pastikan makan dan minum benda-benda baik

Read more

tea time

semalam …… modified resepi utk jadikan menu petang …yang seronoknya….secepat kilat abis… bila kita masak n masakan kita habis n licin lagi…memang rasa seronok dan berbaloi….ni gambar menu petang semalam. resipi yang amat mudah…… dan santai jerrr….. ni resepinya…LEMPENG OREN BERSOS COKLAT BAHAN2tpg kekairorange emulcooren sunquickgula ( sedikit ajerr…)garam secukup rasavanilla(kuantiti berdasrkan pd byk mana antum semua nak buat )caranya

Read more

kehijauan vs pembangunan

ni kebun getah depan umah my parents….biasanya weekend, pagi2 aku amik udara segar dan cucimata melihat kehijauan yg didpn mata kat branda… best tul…. fresh air kan..mana nak dpt masa kat kl dulu …heh heh…mujur dapat bermaustatin kat hometown …kos hidup pun sederhana…jauh dr hiruk pikuk..kota…. wpun xder lrt,komuter or monorail..stilll boleh mengecapi kehidupan yg baik..of course keretalah transpot utama……..

Read more

kehijauan vs pembangunan

ni kebun getah depan umah my parents….biasanya weekend, pagi2 aku amik udara segar dan cucimata melihat kehijauan yg didpn mata kat branda… best tul…. fresh air kan..mana nak dpt masa kat kl dulu …heh heh…mujur dapat bermaustatin kat hometown …kos hidup pun sederhana…jauh dr hiruk pikuk..kota…. wpun xder lrt,komuter or monorail..stilll boleh mengecapi kehidupan yg baik..of course keretalah transpot utama……..

Read more
1 53 54 55