Restoran Jom Singgah Di Kuala Krai Menyediakan Pelbagai Pilihan Makanan Western

Restoran Jom Singgah merupakan restoran terbaru yang telah dibuka di Kuala Krai pada April baru baru ni. Kami sekeluarga telah berkesempatan menikmati hidangan di Restoran tersebut. Rupanya ia dimiliki oleh anak tempatan juga kenalan suami. Suasana petang itu sangat menyenangkan, tapi biasalah anak anak kami yang menceriakan lagi suasana. Faham faham jelah kan bila ada anak kecil. Dengan menampilkan konsep

Read more

Rahsia Keberkatan Dan Rezeki Melimpah Ruah

  Alhamdulillah, sangat bertuah bila menjadi antara yang terawal mendapatkan ebook Magnet Rezeki 2017. Ralit membaca kupasan demi kupasan. tajuk demi tajuk yang dikupas dan padat dengan ilmu. Garapan tentang konsep rezeki dalam islam dan perkaitan dengan perniagaan dan kewangan moden hari ini. Nak kaya? Nak bahagia? Nak lebih berjaya? Saya pasti jawapannya mesti Nak, semua orang mahu kaya,bahagia dan berjaya

Read more

Bagaimana Mengurangkan Kos Rawatan Sakit Lutut Tanpa Perlu Cucuk

Assalamualaikum.   Ramai di kalangan kita yang mengambil langkah untuk mengambil suntikan bagi melegakan masalah sakit lutut kan? Kos untuk setiap kali rawatan juga bukan murah. Malah, terpaksa mengambil suntikan secara berkala dan tentunya ia melibatkan kos kerana satu suntikan belum tentu melegakan sakit lutut anda! Cuba hitung, berapa jumlah yang perlu anda belanjakan untuk setiap kali cucuk gel sakit

Read more

Hidupkan Usrah Di Rumah

Assalamualaikum .   Apa khabar? Hari ni sudah 2 April dan sudah 6 Rejab. Cepatnya masa berlalu kan?   Hari ni mulakan balik usrah setelah lama tak jadi naqibah . Rindunya…… Tapi anak usrah kita umurnya 10 tahun (Kakak Insyirah)  , 7 tahun (abang Naufal) , 2 tahun (adik Amierah) .   Silibus usrah yang pertama adalah daripada Hadith 40.

Read more

Tutorial : 3 Langkah Mudah Buat Facebook Cover Dengan Canva

Assalamualaikum.   Hari ni saya nak kongsikan bagaimana membuat facebook cover hanya menggunakan aplikasi online yang tidak perlu di install ke dalam desktop anda. Ianya mudah digunakan terutama kepada newbie dan macam saya yang tak pro menggunakan photoshop yang penting ia adalah PERCUMA. Walaupun percuma ia membantu menjadikan design kita nampak menarik dan profesional ya. Tutorial 1 saya kongsikan bagaimana

Read more

5 Pantang Larang Semasa Hamil Yang Perlu Ibu Titikberatkan

5 Pantang Larang Semasa Hamil Yang Perlu Ibu Titikberatkan

Kegembiraan paling indah buat pasangan ialah berita bahawa si isteri hamil. Kehamilan menjadi hadiah paling istimewa buat pasangan suami isteri. Namun dalam kegairahan ibu menerima berita ini, ibu perlu mengetahui kesalahan-kesalahan yang boleh membawa risiko kepada janin hingga menyebabkan keguguran. Sebaiknya pencegahan awal perlu dilakukan. Antara bentuk kesalahan yang biasa dilakukan oleh ibu hamil ialah : #1. Memakai Kasut Tumit

Read more

Rebut Peluang Dapatkan Shaker Limited Edition Dengan Pendaftaran Ahli Shaklee

Assalamualaikum Entry hari ni, saya nak kongsikan berita gembira buat semua pembaca. Peluang untuk dapatkan Shaker Limited Edition yang sangat eksklusif ini hanya untuk anda. Khas untuk anda yang mahu mendaftar ahli Shaklee dan pengguna setia vitamin Shaklee yang masih belum mendaftar keahlian, peluang untuk anda daftar dan dapatkan Shaker yang eksklusif ini. Untungnya jadi ahli, setiap pembelian anda layak

Read more

Cara Bersihkan Sayur Daripada Racun dan Bahan Kimia Berbahaya

Dalam banyak makanan kita, perasan tak? sayurlah yang takde protection.Takde kulit nak melindungi sayur. Bila sembur racun, baja confirmlah direct kena daun & batangnya kan? Bila makan sayur, dengan cara cucian yang sekadar rendam air kemudian bilas, agaknya kan, racun dan bahan kimia tu hilang tak? Kalau tak cuci betul-betul, sudah tentu racun tu turut masuk ke dalam badan kita

Read more
1 2 3 4 37