Memilih Gaya Hidup Yang Sihat

Gaya Hidup Sihat
===============

Memilih gaya hidup yang sihat sudah menjadi kewajipan setiap daripada kita.

Gaya hidup sihat merangkumi setiap apa jua tindakan dan pemilihan kita untuk kehidupan yang lebih sihat dan baik.

Ia pastinya bermula daripada kita sebagai individu, terus kepada keluarga, masyarakat dan seterusnya negara.

Jika setiap orang faham dan mengamalkan gaya hidup yang sihat, insya Allah masalah penyakit kronik dapat di atasi.

Tahu tak? Ada sebuah syarikat multivitamin bertaraf dunia yang mengamalkan gaya hidup sihat dan melestarikan dunia untuk kehidupan anak cucu pewaris masa hadapan.

Bayangkan….

1) mereka ini memilih bahan-bahan mentah hanya daripada ladang yang menanam secara organik tanpa sebarang racun perosak. kerana mereka tahu, jika menggunakan racun perosak, haiwan-haiwan perosak akan mati dan memusnahkan populasi haiwan. so sebab itu, mereka sangat teliti dalam pemilihan bahan mentah. Mempunyai ladang sendiri bukan jaminan untuk mendapatkan bahan mentah yang terbaik.

2 ) Syarikat ini juga menggunakan satelit dan mendapatkan approval dari Friends of The Sea yg menjaga populasi ikan2 sedunia untuk menangkap ikan yang dijadikan minyak ikan terbaik dunia.

3) Satu lagi, dengan adanya kerjasama dengan para angkasawan, Para angkasawan ini dapat melihat kerosakan dan kemusnahan yang berlaku kepada bumi, Apabila syarikat dapat tahu mereka telah mengambil tindakan dengan menanam sejuta pokok.

Tetapi, bagaimana kita mahu melangkah dan mengubah kepada gaya hidup yang sihat?

Ya, dengan mengamalkan pemakanan yang sihat, senaman, pemeriksaan kesihatan secara berkala, menjaga kebersihan dan mengelak diri daripada melakukan perkara yang memudaratkan.

Selain itu, pengambilan suplemen yang berasaskan bahan bahan yang SEMULAJADI. SELAMAT dan BERKESAN juga perlu dititik beratkan.

Bahkan penggunaan bahan bahan pencuci dan penjagaan rumah kepada yang bersifat eco dan tanpa kimia berbahaya perlu dijadikan amalan.

Tidak tahu bagaimana mahu bermula? Dan mahu menjadi sebahagian daripada pencinta alam ? hubungi saya untuk maklumat lanjut dan jadilah duta yang hebat. Membina legasi niaga yang mementingkan kelestarian dunia menjadi tanggungjawab bersama.

whatsapp : 0913-9561249 (sarah)

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge