Manfaat Utama Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum…

Rindu sebenarnya nak minum Shaklee Collagen Powder(SCP), berhenti ambil SCP lepas tahu pregnant awal tahun baru ni, so ada lagi balance 8 sachet, yang 8 sachet tu adik saya bayar, sebab dia pun mengambil SCP sebagai suplemen harian beliau.

Apa yang saya nampak sepanjang mengambil Shaklee Collagen Powder, satu tompok jeragat yang mulai timbul di pipi saya telah berkurangan, liang-liang dimuka menjadi halus dan tiada lagi white head dan black head, yang ni memang ketara sangat sebab biasanya suami saya suka picit-picit buangkan white head di muka saya. ;p . Alhamdulillah, memang syoklah makan SCP ni.. tu baru consume 1 kotak…

boleh baca testimoni mereka yang dah ambil Shaklee collagen Powder ni kat sini >>>>>Testimoni Shaklee Collagen Powder

Kali ni saya nak berkongsi ramuan utama yang ada di dalam Shaklee Collagen Powder dan manfaat utama SCP.

1. Kolagen dari sisik ikan merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Shaklee Collagen Powder
ikan merah

2. Ektrak Biji Camellia Japonica

Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembab kulit yang hebat, dan isoflavan, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

shaklee collagen powder
Ektrak Biji Camellia Japonica

3. Ekstrak Pfaffia

Pfaffia dikenali sebagai ginseng Brazil, pabila digabungkan dengan ektrak biji Camellia Japonica, ia membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluric memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh menjadikan kulit lembab dan licin.

Shaklee Collagen powder
Ekstrak Pfaffia

4. Elastin dari kolagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Shaklee Collagen powder
Elastin Kolagen ikan

5. Vitamin C dan B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel

6. Ekstrak Kekerang

Glucosamine ekstrak kekerangan adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

Shaklee Collagen powder
Ekstrak Kekerangan

7. Lactobacillius Acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Shaklee Collagen powder
Lactobacillus Acidophilus

bestkan ramuan Shaklee Collagen powder  😉

dah berkenalan dengan 7 ramuan utama SCP, so apa kata kita tengok apa manfaat utama Shaklee Collagen powder.

Shaklee Collagen powder

 

  • Semakin kita menua, tubuh kita semakin kurang dan semakin kurang menghasilkan kolagen. Akibatnya lebih banyak kedutan dan garis halus serta kulit yang semakin kendur. Kerosakan kolagen bukan disebabkan oleh peningkatan umur semata-mata tetapi dipercepatkan juga oleh faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, air dan nutris, merokok dan lain-lain. Jadi Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.

 

  • Tampak lebih muda

Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.

Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat

Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.

Membantu menghilangkan tanda penuaan.

  • Rasa Lebih Muda

Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan  tulang dan mengurangkan kemungkinan menjadi rapuh.

Kolagen membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi.

Baik untuk mata, korneo memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

Memastikan otak sentiasa sihat. Sel Gyla membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin anda menua.

Shaklee Collagen powder

Antara faedah SCP

Shaklee Collagen powder

 

Istimewanya juga Shaklee Collagen Powder adalah berat molekular di dalam kolagen Shaklee sangat rendah iaitu sekitar  1000 dalton dan amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Kajian Klinikal Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen powder

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi saya untuk khidmat konsultasi dan tips bagaimana anda boleh mendapatkan set ini .. Eksklusif hanya untuk anda. call/sms/whatsapp :0139561249
atau anda boleh membuat pembelian secara online, klik ikon dibawah :

 

 

beli sekarang

atau … anda boleh dapatkan penjimatan dari15%-25%.. dengan mendaftar sebagai ahli shaklee walaupun hanya untuk makan sendiri, maklumat lanjut :

cntact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge