Kuruskan Badan Dengan Omegaguard Shaklee

Assalamualaikum……………………………………
 
mengalami masalah berat badan? saya juga sedang mengalami dilema ini .
saya sedang berusaha menurunkan berat badan.. mahu bersama saya? antara suplemen yang saya ambil ialah Omegaguard Shaklee.
 
alangkah gembiranya hati, jika boleh kembali pada berat asal semasa zaman mula-mula bekerja.. psss zaman belajar .. saya terlebih kurus… *stress belajar katakan >>>
 
tapi sekarang, tidaklah saya seberat dalam gambar di atas…  tidak… tidak… tidak… saya hanya terlebih berat sedikit aje….
Kenapa saya sarankan Omegaguard Shaklee???
 
SEBAB OMEGAGUARD SHAKLEE mengandungi Omega-3
 
 Fatty Asid yang mengawal pelbagai jenis hormon di dalam 
 
badan

mengawal selera makan kita- almaklum lah hidangan yang 
 
lazat-lazat dan menyelerakan mudah sahaja di dapatkan… 

Selain daripada tu , ia juga mengawal rasa lapar… bestkan?
 
 takde lah rasa nak makan sokmo.. 

so tentu badan maintain dan tiada kebimbangan akan 
 
bertambah berat badan dan jarum nombor pada penimbang

 

selain daripada Omega guard , saya juga mengambil 
 

Herbalax seminggu sekali, 
 
 
Alfafa dan Lecithin yang sungguh mengujakan…
 
mereka inilah membantu dalam proses detox dan juga proses menurunkan berat badan…
 
saya menyukainnya dan saya pasti anda juga akan menyukainya juga..
 
saya kongsikan testimoni dan pengalaman Puan N

Apa yang boleh saya kongsikan bila saya mula fokus dengan Omega….
Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch….sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah….so tak best ke toilet.
Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.
Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.
Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.
Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated….kembung perut atau senak.
Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!
Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang. 


cropped-photo_2015-05-23_00-52-08.jpg

 

 

 

Kedaivitaminku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge