Kulit yang Cantik idaman setiap wanita

siapa yang tak nak kulit yang cantik berseri, gebu dan lembut di pegang…
tambah-tambah untuk suami tersayang 

kulit yang cantik berseri akan diperolehi melalui pemakanan yang diamalkan..Pe makanan yang baik adalah sangat mustahak untuk mendapatkan kulit yang sihat dan awet muda.


antara vitamin yang diperlukan  adalah Vitamin A iaitu vitamin asas untuk kulit 


vitamin A amat penting untuk kulit dan rambut yang sihat ,jika kekurangan vitamin A akan menyebabkan kesan yang tidak baik kepada kulit.  contohnya , kulit akan cepat mengecut dan kering akibat daripada keadaan cuaca dan faktor usia, 


kulit muka juga akan ditumbuhi jerawat  dan dipenuhi dengan “whitehead” dan “blackhead” yang membuatkan muka menjadi kurang berseri dan tidak bermaya. 


selain itu, kulit di bahagian siku, lutut dan punggung akan menjadi kasar dan kering  dan warna kulit di bahagian tersebut akan menjadi lebih hitam dan ini menjadikan kulit kita tidak sekata.

adakah kita mahu menghadapi keadaan demikian? adakah kita mahu kelihatan lebih tua daripada usia sebenar? 


adakah cukup dengan sumber pemakanan seharian yang telah kita ambil? pastikan tuan/puan bahawa makanan yang kita ambil itu adalah makanan yang 100% segar dan terhindar daripada kimia???


bagaimana mengatasi keadaan ini daripada berlaku? orang kata mencegah lebih baik daripada mengubat… jika kita mampu untuk mendapatkan vitamin yang sesuai, mengapa perlu tunggu lagi ?


Shaklee mempunyai beberapa produk yang amat sesuai untuk memastikan kulit anda sentiasa anjal, sihat dan cantik berseri.. seperti berikut :  • Set D mengandungi  Vitamin E , Vitamin C dan B-Complex
  • Vitamin E – Awet muda dan dikenali sebagai pemungut radical bebas. ia akan mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit.
  • B-Complex – dengan pengambilan B-Co ,kulit menjadi licin dan bersinar. B-co membantu pemulihan dari dalam dan menghilangkan garis-garis halus pada kulit, meratakan serta menegangkan kulit , ia juga diperlukan untuk menghilangkan stress, bayangkan kerana stress kulit kita boleh berkedut dan nampak lebih cepat tua.. tak sanggupkan ???

 

 
 
 
  • Vitamin C – diperlukan untuk mengukuhkan sel kulit, dan menghasilkan kulit yang halus dan bersinar.

 

 
Selain itu, anda boleh mengambil ESP iaitu – Energy Soy Protein non GMO untuk suplemen harian anda . 

  • Protein adalah elastic fiber yang boleh memberi ketegangan kepada kulit.
  • Protein diperlukan bagi membina sel-sel dalam badan untuk menegangkan kulit 
 
 
 
 
 
 Kedaivitaminku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge