Kelebihan Jadi Ahli Shaklee semudah ASB

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah.

 

Macam main saham ASB kan? tapi.. saya bukan nak cerita macamana cara nak join ASB. Tapi kalau uoals tengok tajuk tu pun dah tahu story mory saya hari nikan? Shaklee lagi,  kan saya ahli shaklee mesti cerita kebaikan yang dah saya perolehi sepanjang jadi ahli, betul tak?

 

Kenapa semudah ASB? Let ‘s read it , why ASB

A

for Apply means, kita guna sendiri produk-produk Shaklee yang ada tu. Shaklee ada menyediakan 3 jenis produk khas untuk pengguna Shaklee antaranya

Healthy  Nutrition ataupun mudah katanya vitamin untuk kesihatan kita, dan kami sebagai ahli Shaklee dah permudahkan lagi kepada Set-set yang boleh uoals pilih sesuai dengan apa masalah yang uols hadapi. Contohnya Set Penyusuan, Set Kehamilan, Set Bersalin dan Set Awet Muda dan macam-macam lagi.

Kalau nak tahu, apa yang saya ambil? Ok lah mama share, sekarang ni saya tengah consume Set Penyusuan Shaklee yang mengandungi Vitalea, Bcomplex, Vita-C, Alfalfa, ESP, Ostematrix dan juga sayaa dah cuba ambil Vivix, alhamdulillah, sangat2 berpuashati ambil set ni. Bila ambil Vivix, masya Allah, memang tonik ajaiblah.

HomeCare atau Get Clean Shaklee untuk ibu-ibu yang super bz macam kita ni, nak basuh periuk belanga, pinggan mangkuk yang berminyak tu sangat-sangat mudah dengan Dishwash Shaklee, Basic H yang membantu tanggalkan kesan2 hitam dan berminyak di kuali, dah lah takde chemical dan mudah ditanggalkan dari tangan, so.. kalau baby nangis tengah2 dok cuci pinggan mangkuk, kejap je nak cuci tangan. tak risaulah nak pegang baby.

Bab2 cuci baju baby dan kami sekeluarga dengan Fresh Laundry dan Soft Fabric untuk softner, memang marvelllous!. bau yang fresh &baju nampak baru je sokmo. especially baju sekolah kakak dan Naufal.

Healthy Beauty pula dikhaskan untuk penjagaan wajah , setakat ni saya  guna Mousturising Enfusulle, tapi hati ni nak je guna Set Nutriwhite, sebab ramai yang cakap best guna set ni.. Insya Allah 1 day.

Sebab tu lah, bila uols tanya, Shaklee takde duta produk? of course lah ada, semua ahli/pengedar Shaklee adalah duta sebenar .  Setakat ni takde lah Shaklee lantik mana-mana artis jadi duta rasmi, secara tak rasmi, artis yang consume Shaklee ialah Rita Rudaini, Ayu Raudhah, Emma Maembong dan Tun Mahathir pun ambil Shaklee tau!.

Set Mama Super Busymamahusna

Antara Koleksi Vitamin saya yang diambil.. super busy gitu

S

S stand for Share.Yes! right. sharing is caring, sharing is loving. Sebab Sayanglah saya share kat sini, di sini.. di mamahusnadotcom   . segala-galanya tentang kebaikan produk, testimoni dan promosi-promosi, semua saya share kat sini. sebab tu jangan marah saya ya, benda baik wajib dikongsi, uols nak cuba atau tak nak cuba, saya tak paksa tau. tapi kalau nak cuba suplemen semulajadi ni, janganlah segan silu hubungi saya, kat mana? ni haaa… 0139561249, sms/whatsapp ya, contact lah yer… i’m waiting 😉

 

ops… kalau nak cari side income juga boleh dengan Shaklee, tapi mostly semua SID Shaklee yang asalnya jadikan as side income dah transform menjadikan Shaklee as a income utama. Ramai yang dah berhenti kerja utk jadi WAHM(work at home mom) . Em.. em… Dalam Vision Board saya WAHM 2017.. doakan saya ya kawan-kawan.

Percayalah, ramai yang dapat money freedom, time freedom bila dah join shaklee, dan paling best, jadi suri rumah jutawan yang kaya dan berjaya. nak ke mana-mana tak terikat dengan kerja. nak keluarkan duit utk zakat atau sedekah pun Alhamdulillah, ada bahagiannya.

Allahu.. bestkan?

 

B

for Build.. dalam bisnes Shaklee, of course lah Shaklee ni MLM tapi, tiada sistem piramid di dalamnya. Man Jadda Wa Jada , means… siapa yang berusaha dia dapat hasilnya.

kalau sistem piramid, kekayaan dan bonus dinikmati oleh upline, dan walau setinggi mana uols dapat pun takleh nak langkau ur upline. but…..

in Shaklee… takde macam tu… takde .. itulah kelebihan jadi ahli shaklee yang memang takleh nak nafikan lagi

Dalam sistem Shaklee setiap upline bertanggungjawab untuk coach dan train anak cucunya hingga berjaya.

Shaklee akan memberikan insentif kepada leaders, dan jika anak cucunya lebih fokus, lebih maju dan lebih bersemangat, tak mustahil, dia boleh langkau atau tinggalkan uplinenya di bawah .. adilkan? so takde tindas menindas,, pendek kata “u buat u dapat… u tak buat.. u rugi…” ;).

paling best, dalam Shaklee kami ada mommy, nanny, moyang. Anak, cucu, ciut, piut… dan ukhuwwah itu sangat-sangat tulus… saling bergandingan membina empayar bisnes secara sihat dan sama-sama capai target.

ini apa yang saya dapat sepanjang 5 tahun bersama Shaklee dan Organisasi iReach-Mommy MasterLyna , Jutawan- Nanny PM Cery dan Euphoria- Moyang Master Norita. Mereka semua telah membuktikannya.. dan saya sedang membina Empayar DiamondLegacy. dan anda juga boleh mendapatkan kelebihan ini, dengan syarat anda menjadi ahli dan kelebihan ahli shaklee milik anda.

photo_2015-05-23_00-52-08

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge