Category Archives: Penyusuan

Set Penyusuan Eksklusif Shaklee membuatkan saya jatuh cinta dengan Shaklee

Assalamualaikum   wah… wah… wah… jatuh cinta ya? detik pengenalan saya dengan Shaklee bermula dengan set yang pertama kali saya cuba iaitu Set Menyusu Shaklee yang amat-amat glamer ketika itu bagi ibu-ibu menyusu.. Percaya tak? jika saya katakan, majoriti ibu-ibu yang menjadi pengedar Shaklee kebanyakkannya adalah mereka yang mula berkenalan dengan set Menyusu? hasil survey yang tak valid saya, memang

Read more

Fungsi Lecithin Shaklee yang patut anda tahu

Assalamualaikum… lecithin antara vitamin shaklee yang glamer untuk mereka yang nak kurus. Gandingan Lecithin dan Alfalfa, maka lahirlah Set Kurus Bajet yang mendapat permintaan tinggi. Lecithin Shaklee diektrak daripada kacang soya organik bukan GMO. Setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembes oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Read more

Baby Sihat dan Kulit Cantik dengan Shaklee

Assalamualaikum dan salam sayang semua… Dah lama rupanya  tak kongsikan testimoni pengguna Shaklee kan? hari ni,  mahu kongsikan testimoni seorang ibu yang berpuashati dengan pengambilan vitamin Shaklee. baby shaklee Puteri Ulfah Nur Aisyah…now 1 yrs 3 mnth..still fully breastfeeding…ramai yg jmp bby aisya ckp kulit cantik…now bby aisya take meal shake as a supplemnt..alhmdlh dengan izinNya bby aisya jarang nk

Read more

DOA & AMALAN BANYAKKAN SUSU IBU

Assalamualaikum …. Perkongsian petang ni, mama nak share tentang doa dan amalan khusus untuk ibu yang menyusukan kesayangan, yang mahu menyusu bayi hingga 2 tahun. al-maklumlah.. sesuatu yang baik pastinya ada ujian untuk berjaya. So sebagai satu petua atau amalan yang boleh ibu-ibu amalkan ialah memperbanyakkan doa dan berzikir, memohon kepada Allah sebab Dia lah sebaik2 tempat kita mengadu dan

Read more

Hari ke 3 ….. Tips Memperbanyakkan Susu Ibu

Assalamualaikum Hari ni saya nak berkongsi tentang tips memperbanyakkan susu ibu. tidak dinafikan pemakanan ibu memainkan peranan yang penting sebab segala nutrisi susu yang disalur kepada anak adalah daripada apa yang dimakan oleh ibu. Kali ni, saya mahu berkongsi tips makanan-makanan yang dipercayai turun temurun boleh membantu memperbanyakkan susu , dan makanan tersebut adalah makanan yang sering dijadikan menu dalam

Read more

Penyusuan Berkualiti , Ibu & anak pasti happy

Apa yang dimaksudkan dengan penyusuan berkualiti? ~Penyusuan berkualiti bermaksud tatacara penyusuan yang mengikut lunas2 penyusuan ibu sebenar bermula daripada lahir sehinggalah putus susu (wean off). Konsep penyusuan susu ibu. Konsep Supply dan demand . Semakin banyak bayi menyusu atau ibu mengepam, semakin banyak susu ibu dihasilkan. Kerap mengosongkan payudara, memberi rangsangan supaya lebih banyak susu dihasilkan/diproses. Memberi bayi menghisap/direct breasfeeding

Read more

Surah Amalan Semasa Menyusukan Bayi

oh ya untuk para ibu2 yang menyusukan bayi secara exclusife, marilah kita sama-sama amalkan membaca surah Al-Kausthar tiap kali  menyusukan si comel tersayang.. dan tiupkan pada B kita ya. Insya Allah dengan amalan yang istiqamah dan doakan supaya Allah memberi kemudahan kepada kita semua untuk menyusukan si comel tersayang dengan jayanya.. good luck  semua !!! salam ikhlas, mamahusna sid869605 sms/wa/telegram

Read more

Tips Memperbanyakkan Susu Ibu

Assalamualaikum Hari ni saya nak berkongsi tentang tips memperbanyakkan susu ibu. tidak dinafikan pemakanan ibu memainkan peranan yang penting sebab segala nutrisi susu yang disalur kepada anak adalah daripada apa yang dimakan oleh ibu. Kali ni, saya mahu berkongsi tips makanan-makanan yang dipercayai turun temurun boleh membantu memperbanyakkan susu , dan makanan tersebut adalah makanan yang sering dijadikan menu dalam

Read more

Tips Memperbanyakkan Susu Ibu

Assalamualaikum   Hari ni saya nak berkongsi tentang tips memperbanyakkan susu ibu. tidak dinafikan pemakanan ibu memainkan peranan yang penting sebab segala nutrisi susu yang disalur kepada anak adalah daripada apa yang dimakan oleh ibu.   Kali ni, saya mahu berkongsi tips makanan-makanan yang dipercayai turun temurun boleh membantu memperbanyakkan susu , dan makanan tersebut adalah makanan yang sering dijadikan

Read more
1 2 3