Category Archives: Kesihatan

3 Generasi Awet Muda dengan Vitamin C semulajadi yang diambil secara istiqamah

Assalamualaikum Dah tahu kan promosi bulan ni? ya, saya dah upkan entry berkenaan lastweek, boleh rujuk SINI   hari ni saya mahu kongsikan bagaimana Vitamin C Plus sustained Release andai di amalkan secara konsisten setiap hari memberikan result yang sangat positif untuk pengamalnya. Sebelum saya teruskan celoteh saya ini, ehem! marilah kita sama-sama melihat, merenung dan menatap sedalam-dalamya gambar yang saya

Read more

5 Tabiat Buruk Yang Boleh Menjadi Punca Penyakit

Assalamualaikum W.b.t Tadi belek-belek majalah Rapi, mencari idea untuk menulis di blog kesayangan ni, terjumpa info ringkas berkenaan tajuk di atas. Ya, 5 Tabiat buruk yang boleh menjadi punca penyakit, sama ada sedar atau tidak, 5 perkara ini boleh menjadi penyumbang utama kepada penyakit yang dialami oleh kebanyakan kita. Apa kata, kita buat semakan, adakah tabiat di bawah menjadi amalan

Read more

Vitamin Paling Tua Di Dunia dan Masih utuh Bertahan

Assalamualaikum Kalau ada anugerah Vitamin Paling Tua/ Evergreen rasanya jatuh kat vitamin yang mana ya?   Ya, pandai tau.. Vitalea Shaklee dah berusia 101 tahun. Tahun lepas Vitalea menyambut hari lahirnya yang ke 100 tahun. siapa yang follow dan ambil shaklee last year mesti dah grab Vitalea pada harga promosi kan? Nak tau nama asal Vitalea? vitalea di ambil daripada

Read more

Kenali Bahaya Virus Zika kepada ibu hamil dan cara mencegahnya

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera. Minggu ini kita digemparkan dengan penyebaran Virus Zika yang sedang menular di 26 buah negara. Virus Zika adalah virus yang disebarkan oleh nyamuk Aedes iaitu vektor yang sama dengan demam denggi dan chikunguya. Info ringkas tentang Virus Zika Mula menular di Afrika dan Asia sejak 2007 Virus disebarkan oleh nyamuk aedes dan bergantung kepada spesies. Simptom

Read more

8 Sebab kenapa Perlu pilih Nutriferon untuk meningkatkan sistem imun tubuh kita dan keluarga tersayang

Marilah kita mengenali dan mengetahui kenapa Nutriferon diperlukan ?? Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘boost’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon.  Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita. Shaklee telah menjalankan 4 ujian klinikal ke atas Nutriferon bagi memastikan ia benar-benar berkesan untuk menguatkan

Read more

7 Cara Sediakan Makanan Berkhasiat untuk hidangan Keluarga Tersayang

Nak dapat makanan seimbang dan berkhasiat tidak semudah yang disangka. Pemakanan yang seimbang sangat penting untuk kesihatan tubuh terutamanya untuk keluarga tersayang.   7 Cara Sediakan Makanan Berkhasiat untuk hidangan Keluarga Tersayang   Jom tengok cara yang boleh dilakukan untuk dapatkan makanan  yang berkhasiat untuk famili kita. 1. Buang lemak pada daging dan kulit ayam Caranya dengan membuang lemak pada daging

Read more

Peppermint Ginger Plus suplemen yang membantu mengatasi masalah gastrik dan loya

Biasa tak amalkan minum teh dan rendam daun pudina? atau teh direndam dengan hirisan halia?Sedapkan? Lagi satu bila sebut daun pudina confirm readers mama terbayang bayang ubat gigi kan? ;p Tetapi kali ni, mama nak kongsikan kebaikan Peppermint Ginger Plus yang sangat glamer dibeli oleh ibu-ibu hamil sebab membantu masalah morning sickness mereka. Tapi jangan salah sangka pula, ia bukan

Read more

Kisah Cinta Ibu-Ibu dengan Keaslian Soya Yang Non-Gmo Yang Hot dan Glamer

Assalamualaikum, Hehe, gempak ke bunyi tajuk tu? siap hot dan paling glamer. kenapa hot dan glamer , ada 2 sebab 😉 Sebab yang pertama : Stok last year licin kena serbu oleh ibu-ibu bahkan mereka yang belum bergelar ibu pun pakat berebut kerana effect yang diperolehi hasil mengambil atau minumnya setiap hari. tak susah sebenarnya nak minum soya ni, masukkan

Read more

Cara menghadapi Jerebu supaya Kita sentiasa sihat untuk keluarga tersayang

jerebu

Assalamualaikum.. Dah keluar kenyataan bahawa hari ini sekolah-sekolah di KL, Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka bercuti akibat jerebu yang makin teruk. Hanya murid aje yang bercuti, manakala guru tetap kena hadirkan diri ke sekolah bagi memantau keadaan atas kemungkinan ada murid yang tidak mendapat informasi. Keadaan kami di Kelantan juga sejak semalam dan hari ini sudah berjerebu. Apakah Jerebu? Jerebu

Read more

Panduan Memilih Vitamin B-Complex yang Terbaik dan Semulajadi Sebagai Suplemen Harian Kita

Assalamualaikum & Salam Ukhuwwah kali ni mama  nak kongsi cara memilih B-Complex yang terbaik dan semulajadi sebagai suplemen harian kita. Setiap orang yang ambil suplemen sudah pasti tak tinggal B-Complex kan? tambah-tambah kalau ibu yang hamil. Asid Folik penting di ambil sekurang-kurang 3 bulan sebelum pregnant tau. So kalau ada yang merancang nak tambah baby, sila pastikan ambil asid folik

Read more
1 2 3 4 5