Category Archives: Kecantikan

Tips Gojes dan Cantik Hanya Dengan Vitamin C

setiap orang nak sihat dan nak cantik malah kalu boleh nak awet muda. macam macam suplemen nak cuba tambah tambah kalau yang mempunyai testimoni gempak gempak, tergoda juga kan. tapi cop! sebelum kawan kawan amalkan suplemen tersebut, adakah kawan kawan buat kaji selidik dulu? bahan yang digunakan tu selamat? Tidak mengandungi bahan kimia terlarang? Atau mempunyai kesan jangka panjang ?

Read more

Siapa Yang Lebih Memerlukan Vitamin C Antara Lelaki dan Perempuan

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum.   Cuba teka siapa yang lebih memerlukan vitamin C antara lelaki dan wanita? Dapat teka tak? Sebenarnya wanita lebih memerlukan vitamin c sebanyak 90mg . Manakala golongan lelaki hanya memerlukan sebanyak 75mg sahaja. Istimewanya Vitamin C shaklee ialah setiap 1 tablet bersamaan dengan 7 biji buah oren. Agaknya larat tak nak makan 7 biji buah oren sehari? K.sarah surrender

Read more

Cara Mudah Masker Dengan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum Hari ni, saya nak kongsikan cara yang mudah untuk membuat masker. Dengan menggunakan Vitamin C shaklee.   Caranya Patahkan 1 tablet vitamin C Shaklee kepada 3 bahagian 1 sudu air untuk merendamkan vitamin C biarkan selama 5 minit kemudian hancurkan dan sapu diseluruh muka biarkan selama 30 minit dan bilas dengan air biasa.   Kelebihan Masker Vitamin C Menegangkan

Read more

3 Generasi Awet Muda dengan Vitamin C semulajadi yang diambil secara istiqamah

Assalamualaikum Dah tahu kan promosi bulan ni? ya, saya dah upkan entry berkenaan lastweek, boleh rujuk SINI   hari ni saya mahu kongsikan bagaimana Vitamin C Plus sustained Release andai di amalkan secara konsisten setiap hari memberikan result yang sangat positif untuk pengamalnya. Sebelum saya teruskan celoteh saya ini, ehem! marilah kita sama-sama melihat, merenung dan menatap sedalam-dalamya gambar yang saya

Read more

Kekal Cantik dengan Vitamin C Sustained Release Vita-Plus 500 mg

Vitamin C-Plus Shaklee berbeza dengan vitamin C yang lain. ianya semulajadi dan tiada bahan pewarna dan pengawet.   kenapa Vitamin C-Plus ?? istimewanya setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya. Dengan time released atau pelepasan 100mg setiap 1  jam secara berperingkat. pelepasan untuk 5 jam tetapi ia akan kekal selama 24 jam di dalam plasma darah

Read more

Mereka Sudah Mengamalkan ESP Shaklee dan Terkejut dengan hasilnya, anda bila lagi?

Mereka dan saya semestinya sudah mengamalkannya. Bagaimana dengan pembaca blog mama? dah mencubanya? Ada yang mula-mula cuba minum ESP  bagitau, tak sedaplah, rasa macam tu aje. So diorang stop minum ESP Shaklee tapi bila mama tanya cara mereka minum dan bancuh ESP Shaklee , oh.. kalau bancuh dengan betul, pasti mereka akan kata sedap, delicious gitu.. Kajian menunjukkan pengguna setia Shaklee akan

Read more

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Boleh JJCM dengan gembira

Sape suka kena chicken pox? takde lah kan, sebab sangat sangat merimaskan dan gatal. kalau kena zaman kita kecil kecil dulu takde masalah sebab kulit atau parut boleh hilang lagi, maklumlah kulit muda lagi masa tu.. tapi … ingatkan budak-budak aje yang kena, rupanya ada juga orang dewasa yang kena chicken pox. tak caya? pengalaman Pn Daya sendiri bagaimana kena

Read more

Cara Menghilangkan Jeragat dengan Cepat

cara menghilangkan jeragat dengan cepat

Assalamualaikum Muka berjeragat? Bila tilik muka di cermin, terperanjat tengok banyaknya jeragat.. adoi, macamana nak buat ni, dah macam-macam cara buat, dah macam macam produk dah cuba. Tapi hasilnya ? Tidak berbaloi dengan bajet yang telah dikeluarkan.. kecewakan ? Putus asa dan sedih.   Ada juga yang hilang keyakinan diri untuk keluar dalam masyarakat disebabkan tompokan jeragat yang jelas dimuka.Dah

Read more

Tips Hilangkan Bau Badan Supaya Disenangi Ramai

Bau badan merupakan pencemaran bau yang sangat tidak disukai oleh sesiapa pun. Betul kan? Sebab tu kita pakai deadoran nak mengelak bau badan dihidu oleh orang sekeliling. Kalau kita sentiasa berurusan dengan orang luar, nak ke orang memandang serong atau asyik menjeling ke arah kita disebabkan bau badan yang menyebabkan mereka tidak selesa atau migrain kerana kita? Tapi kalau kita

Read more

Untung Ke Untung ?Shaklee Collagen Powder Jimat Lebih dari RM 300

shaklee collagen powder

Siapa yang lepaskan peluang ni memang rugi tau. Kami pun terkejut dengan sms dari HQ tapi ianya rupanya berita gembira.. nak tahu apa? Bukan setakat promosi buy 6 free 1 untuk Vitamin C dan Vitamin E je, rupanya Shaklee memberi kejutan berganda buat semua peminat Collagen Powder. Promosi Buy 3 Free 1 untuk Shaklee Collagen Powder bermula 10 -31 Disember..

Read more
1 2