Category Archives: Set Hamil

Jom jadi seperti kakak cantik ni

Assalamualaikum, dah lama takde perkongsian testimoni yang best best kan? so hari ni meh Saya kongsikan testimoni terbaik punya, sape yang ada masalah ni memang sangat direkomenkan. Pengalaman mengandung dengan masalah muka yang hodoh, selulit, ketiak dan leher hitam adalah sesuatu yang sangat menakutkan bagi ibu mengandung. Tapi semua ini pasti akan berakhir dengan pengambilan ESP yang kaya dengan protein.

Read more

Peppermint Ginger Plus suplemen yang membantu mengatasi masalah gastrik dan loya

Biasa tak amalkan minum teh dan rendam daun pudina? atau teh direndam dengan hirisan halia?Sedapkan? Lagi satu bila sebut daun pudina confirm readers mama terbayang bayang ubat gigi kan? ;p Tetapi kali ni, mama nak kongsikan kebaikan Peppermint Ginger Plus yang sangat glamer dibeli oleh ibu-ibu hamil sebab membantu masalah morning sickness mereka. Tapi jangan salah sangka pula, ia bukan

Read more

8 Tips Pemakanan Sepanjang Kehamilan Supaya Mama dan Bayi Sentiasa Sihat

set kehamilan shaklee

“mama kena makan banyak, sebab makan untuk dua orang” biasa guna dan dengar tak dialog kat atas? itu antara alasan yang digunakan mama bila makan ikut selera tanpa mengambil kira keperluan zat bayi dalam kandungan. Mama kena sentiasa bersedia untuk membuat perubahan di dalam menu yang diambil supaya keperluan zat harian mencukupi untuk mama dan bayi dalam kandungan.   ¬†8

Read more

8 Tips Minum Air Gula Untuk Ibu Mengandung

Ujian air gula atau MGGT(Modified glucose tolerance test) memang sudah menjadi kewajipan ¬†kepada ibu mengandung   Relevennya test ini adalah untuk mengenal pasti kadar ¬†gula tubuh ibu hamil, sama ada kurang atau lebih dan mengelakkan kemudaratan ke atas ibu dan baby dalam kandungan. Pengalaman minum air gula dan terpaksa melakukan ujian BSP sepanjang kehamilan anak kedua (tahun 2010)iaitu ketika mengandungkan

Read more

3 Tips Jadikan Hamil dan Berpantang Suatu Momen Indah Anda Sebagai Ibu

Mama mahu kongsi pengalaman dan momen indah ¬†semasa hamil dan berpantangkan baby Amierah ¬†sepanjang tahun lepas(2014), kalau pembaca perasan..(eh… macam ada pembaca setia jerr) , mama menghadapi masalah HB rendah di awal kehamilan dan mama pun menghadapi masalah alahan yang teruk.   Tips 1 : Naikkan Bacaan HB Masa mula-mula booking di klinik Ibu dan Anak , bacaan HB mama

Read more

Vitalea Bantu Tingkatkan Bacaan HB Ibu Hamil

TESTIMONI : VITALEA MENINGKATKAN BACAAN HB Assalamualaikum HB rendah adalah salah satu daripada masalah yang dialami oleh ibu yang hamil.. kebiasaannya , apabila berlaku masalah ini , ibu hamil perlu mengambil vitamin yang dibekalkan oleh pihak klinik tanpa berhenti, supaya bacaan HB kembali tinggi, saya dulu ada pengalaman ketika mengandungkan anak kedua, saya tak boleh nak makan vitamin yang dibekalkan oleh

Read more

Perkenalkan Set Ibu Hamil Menjadi Pilihan Ramai

Hamil merupakan satu momen yang indah bagi setiap wanita yang bergelar ibu. Saat anda diberitakan tentang kehamilan,  ibu akan memastikan kesihatan diri berada dalam keadaan yang baik dan sejahtera. begitu juga dengan bayi yang  dikandung. tapi menjadi kebiasaan bagi ibu mengandung mengalami alahan, dek kerana alahan yang kuat, akan menyebabkan tubuh ibu menjadi lemah.. justeru ibu memerlukan suplemen yang bersesuaian

Read more

TESTIMONI : VITALEA MENINGKATKAN BACAAN HB

Assalamualaikum HB rendah adalah salah satu daripada masalah yang dialami oleh ibu yang hamil..  kebiasaannya , apabila berlaku masalah ini , ibu hamil perlu mengambil vitamin yang dibekalkan oleh pihak klinik tanpa berhenti, supaya bacaan HB kembali tinggi, saya dulu ada pengalaman ketika mengandungkan anak kedua, saya tak boleh nak makan vitamin yang dibekalkan oleh pihak klinik.. bacaan HB saya memang

Read more