Category Archives: Meal Shakes

Set Mighty 3 Gems Pilihan Terbaik Untuk Keluarga Tersayang Sepanjang Ramadhan

Assalamualaikum. Lebih kurang 6 hari lagi untuk kita memasuki bulan dan madrasah tarbiyah Ramadhan. Moga kita dapat merebut peluang meningkatkan amalan dan menggandakan ibadat kita sepanjang Ramadhan ini. Saya percaya, ramai yang sudah merangka dan membuat plan yang terbaik untuk mengisi bulan Ramadhan ini. Lebih-lebih lagi, Ramadhan kali ini disambut dalam cuti persekolahan. Mungkin ada yang akan pulang ke kampung

Read more

Rahsia Penyusuan di Bulan Ramadhan sudah terbongkar!

Assalamualaikum , Salam 7 Ramadhan untuk semua..   Cepatnya masa berlalu, dah masuk hari ke tuju dalam bulan tarbiyyah nafsiyyah ini, bagaimana puasa semua? Semoga semua yang membaca entry hari ni dapat merebut peluang yang Allah tawarkan sepanjang Ramadhan Kareem ini. Ibu2 yang menyusu, macamana kondisi kalian? Mama 4 hari ni mengalami masalah “susu drops” Ya, sangat menyedihkan dan kesian

Read more

7 Keburukan Meal Shake yang perlu ibu-ibu tahu

Terkejut bila membaca tajuk di atas??? sebenarnya saya tak nak kongsikan tentang keburukannya, sebab biasalah.. sebagai manusia.. sudah tentu kita nak tahu sesuatu yang bersifat baik kan.. tapi saya terpaksa kongsikan juga di sini, sebab saya tak nak anda menyesal di kemudian hari KEBURUKAN MEALSHAKE YANG PERLU ANDA TAHU ! 1. meningkatkan selera makan anak-anak… Percaya atau tidak… anak yang

Read more

Resepi Mealshake Smoothie yang lemak berkrim dan sedap

Assalamualaikum…. Apa khabar semua pengunjung mamahusna.com? semoga hari anda sentiasa ceria dan bersemangat dalam melakukan setiap pekerjaan. Sebelum saya kongsikan resepi hari ini, apa kata jawab survey mudah di bawah, jika jawapannya YA, anda perlu lakukan sesuatu untuk anak-anak tersayang.   Adakah anak-anak sering demam? >sentiasa penat ? >tidak aktif? >berat badan tidak naik dan menghampiri ke garisan kuning?  

Read more

MealShake Membantu merawat Ekzema

Assalamualaikum  Anak saya Naufal sejak dari lahir mempunyai masalah ekzema. kata orang disebabkan saya banyak minum air soya yang diproses. Setiap kali saya makan seafood, mesti timbul kegatalan pada kulitnya, (masa tu dia menyusu sepenuhnya dari saya)… kesian kat Naufal, tatkala dia pandai menjamah makanan sendiri, saya perhatikan, kalau makan telur , mesti akan timbul biji-biji gatal, pelbagai krim saya

Read more

Kombo Set Anak Bijak

KELEBIHAN OMEGA GUARD UNTUK KANAK-KANAK penting untuk perkembangan minda dan otak kepada anak-anak meningkatkan sistem imunisasi tubuh kanak-kanak kaya dengan EPA dan DHA MEALSHAKE UNTUK KANAK-KANAK Mengandung 19 vitamin utama dan mineral tambahan diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar Kaya dengan sumber protein i dapatkan “KID’S COMBO SET SALE” HANYA SMS/WHATSAPP : KCSS KE NO 0139561249 UNTUK MENDAPATKAN PADA HARGA YANG

Read more

Meal Shake Shaklee

Apa yang best pada Meal Shake???   ^Kaya dengan 19 vitamin utama, mineral dan fiber , kalsium dan zat-zat yang diperlukan oleh kanak-kanak ^Rasa Vanilla yang digemari kanak-kanak serta dewasa ^Sesuai untuk seisi keluarga ^Sesuai untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas ^boleh dijadikan sarapan segera untuk setiap ahli keluarga ^mengurangkan ekzema kepada orang dewasa dan kanak-kanak ^menambah selera makan anak-anak

Read more