Category Archives: Basic H

Cara Bersihkan Sayur Daripada Racun dan Bahan Kimia Berbahaya

Dalam banyak makanan kita, perasan tak? sayurlah yang takde protection.Takde kulit nak melindungi sayur. Bila sembur racun, baja confirmlah direct kena daun & batangnya kan? Bila makan sayur, dengan cara cucian yang sekadar rendam air kemudian bilas, agaknya kan, racun dan bahan kimia tu hilang tak? Kalau tak cuci betul-betul, sudah tentu racun tu turut masuk ke dalam badan kita

Read more

Cara cuci Cooler Bag baby supaya kembali bersih dengan pencuci serbaguna semulajadi tanpa bahan kimia dan toksid

Assalamualaikum   Cooler bag yang digunakan untuk penyimpanan EBM Amierah cepat sangat naik bintik-bintik hitam aka taik lalat. Basuh pun susah tanggal. Takkan nak rendam dengan bleach kan?  Sangat-sangat tak sesuai. Yelah berkimia pastu nak simpan stok susu Amierah. Hish sorry to say. No No No !! Satu hari, ada sahabat dalam group whatsapp TBK berkongsi cara membersihkannya. Dengan menggunakan

Read more

Membasuh Kasut Lebih Menyeronokkan dan Mudah untuk Kakak dengan Pencuci Magik

basic h pencuci magic

Assalamualaikum… lamanya tak bersiaran, sejak masuk kerja ni, lari terus timing masa mama. tambahan pula ada new handbag, @  baby amierah lah handbag baru mama, tak tersusun jadual mama. so terpaksa reschedule balik jadual. harapnya lepas ni mama konsisten update blog setiap hari, doakan ya.   mama nak kongsi keseronokkan kakak Insyirah membasuh kasut sekolahnya, Alhamdulillah sejak dari tahun 1

Read more