Category Archives: B-Complex

Akui Seorang Ibu Kekurangan Asid Folik Punca Spina Bifida

Assalamualaikum, selamat sejahtera.   Membelek majalah Pa&Ma keluaran Januari 2017, mata terpaku pada kisah seorang ibu muda yang diuji dengan anak yang mengalami masalah Spina Bifida jenis myelomeningcele. Ibu ini menceritakan bagaimana sepanjang kehamilan beliau, tiada masalah atau tanda tanda bayi dalam kandungan mengalami masalah tersebut. Ia dapat di kesan setelah kelahiran bayi beliau. Mengakui kesilapan beliau yang culas mengambil

Read more

Panduan Memilih Vitamin B-Complex yang Terbaik dan Semulajadi Sebagai Suplemen Harian Kita

Assalamualaikum & Salam Ukhuwwah kali ni mama  nak kongsi cara memilih B-Complex yang terbaik dan semulajadi sebagai suplemen harian kita. Setiap orang yang ambil suplemen sudah pasti tak tinggal B-Complex kan? tambah-tambah kalau ibu yang hamil. Asid Folik penting di ambil sekurang-kurang 3 bulan sebelum pregnant tau. So kalau ada yang merancang nak tambah baby, sila pastikan ambil asid folik

Read more

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Boleh JJCM dengan gembira

Sape suka kena chicken pox? takde lah kan, sebab sangat sangat merimaskan dan gatal. kalau kena zaman kita kecil kecil dulu takde masalah sebab kulit atau parut boleh hilang lagi, maklumlah kulit muda lagi masa tu.. tapi … ingatkan budak-budak aje yang kena, rupanya ada juga orang dewasa yang kena chicken pox. tak caya? pengalaman Pn Daya sendiri bagaimana kena

Read more