Category Archives: Motivasi

Kenapa To Do List Penting Kepada Setiap Orang?

to do list

Assalamualaikum…. Setiap hari kita sentiasa bergerak dan melakukan aktiviti kan? dari seawal bangun tidur sehinggalah tidur, ada je aktiviti yang kita lakukan. Tapi, perasan tak? adakah aktiviti harian yang dilakukan itu, kita bezakan yang mana lebih penting dan utama, yang mana boleh ditangguhkan dulu? kadang-kadang, aktiviti yang kita lakukan itu tak penting dan tak segera pun, tetapi diluar kesedaran, kita

Read more

Santai-Santai iReach Kelantan bersama Mommy Lyna

Alhamdulillah, Sabtu , 27 September baru-baru ni, ada perjumpaan santai bersama-sama dengan Master Lyna dan Master Zainul merangkap mak apak Shaklee, bersama adik beradik ku Efie dan Deeja Hasmad, dan tak lupa juga anak sulung saya, kak Maria. Istimewanya kami, hubungan yang terjalin bukan sekadar atas dasar bisnes semata-mata tetapi ukhuwwah dan gelaran yang terpakai itu lah yang mengeratkan lagi

Read more

Shaklee Effect: Kenapa diri lebih berdisiplin

Assalamualaikum … selamat berhujung minggu semua, Alhamdulillah pagi yang mendamaikan dan tenang.. bersiap sedia untuk menyertai Family Day yang dianjurkan pihak sekolah.. alhamdulillah terlaksana juga planning kami di dalam program Kelab Guru Sekolah bagi tahun ini.. semoga dengan aktiviti ini dapat mengeratkan silaturrahim antara kami semua para guru dan juga ahli keluarga masing-masing. berbalik kepada tajuk entry hari ini, syukur

Read more

IMPIAN MENJADI MASTER SHAKLEE

Assalamualaikum   Setiap orang mempunyai impian, cita-cita yang mahu dicapai. sebagai SID Shaklee, impian menjadi Master Coordinator adalah matlamat yang paling ingin dicapai.   Master adalah pangkat tertinggi di dalam rank Shaklee. bila sebut master, maksudnya dia adalah orang yang mempunyai ilmu dan pengetahuan yang tinggi tentang Shaklee.   Kalau dah capai pangkat Master, pendapatan memang lebih dari 10k, malah

Read more

Hari Ke 2 :::: Diari Seorang Pengedar Shaklee

Assalamualaikum  Menjadi Pengedar Shaklee dan dalam masa yang sama masih lagi bekerja dan sebagai isteri, mama kepada 2 cahayahati yang sedang membesar, memang memberikan cabaran yang tersendiri, khususnya dari aspek pengurusan masa. Pada awalnya keterlibatan dalam Shaklee hanya sekadar sebagai ahli untuk makan sendiri aje.tapi keterujaan untuk membuat bisnes datang setelah menerima bonus pertama walaupun 2 angka aje tapi oklah

Read more
1 2 3