Category Archives: Motivasi

2015/2016 Shaklee Global Conference – Orlando, Florida, USA

Tahniah kepada Semua Shaklee Bussines Leader yanglayak untuk mengikuti Trip ke Shaklee Global Conference-Orlando pada awal bulan Ogos baru baru ini. Trip mewah yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. malah perbelanjaan sepanjang ke sana juga ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee. Jeles tau. Insya Allah sampai masanya giliran kami pula. Doakan kami dapat mengikut trip 2018 nanti ya. Ameen. Jom layan beberapa gambar

Read more

Rumah Impian Kami

Assalamualaikum Macamana rupa rumah impian anda yang sedang baca entry ni? jom share dan kita sama-sama aminkan. Percayalah, setiap orang pasti mempunyai impian untuk memiliki rumah idaman. Impian itu percuma kan? Kenapa takut mahu memasang impian? Saya suka rumah Moden Minimalis. Rumah yang sederhana besar, cukup sebagai tempat tinggal yang selesa untuk anak cucu berkumpul dan beraktiviti. Paling penting selesa

Read more

Kenapa Saya Perlu Kembangkan Empayar Bisnes?

networking

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Dulu jadi ahli sekadar mahu mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Tak sangka pula bila dan amalkan Shaklee untuk penyusuan, banyak bonus lain yang diperolehi. Antaranya : Masalah kesihatan yang dialami sebelum ni semakin baik dari hari ke hari. Dapat bernetworking. maksudnya dapat menjalinkan ukhuwwah dengan group besar iReach dan Euphoria yang sangat awesome dan support each

Read more

Takde Idea Nak Buat Bisnes Apa? Jom Sertai Saya

Assalamualaikum. Adakah anda : nak berbisnes tetapi takde idea nak bisnes apa? Takde modal? Nak bisnes yang ada mentor/coach? Nak tambah pendapatan? Jika jawapannya “YA” , anda adalah calon yang kami cari. Dengan hanya sedikit pelaburan “RM 75” anda sudah bersedia untuk memulakan perniagaan anda. Apa yang perlu anda buat dengan RM 75? Daftar sebagai Shaklee Independent Distributor dan anda akan

Read more

Kelas Shaklee yang dihadiri

  Kelas Talk@Shaklee Alhamdulillah tahun ni dapat menghadiri talk dan kelas anjuran Shaklee. Insya Allah esok pun ada kelas di Shaklee branch KB. Sangat bertuah bila dapat ikut kelas yang dianjurkan. Perkongsian berkenaan produk, cara penggunaannya. Set atau produk yang sesuai untuk masalah kesihatan. Cara nak tackle customer dan konsult mereka yang ada masslah kesihatan. Cara kira bonus. Demo resepi

Read more

Motivasi untuk Para Guru

Assalamu’alaikum. TIGA BELAS MOTIVASI untuk para Guru مربى   *Sebagai ingatan buat diri dalam perjalanan menjadi guru. —————————————————————- Jadikan Point-point ini sebagai Panduan & Muhasabah Diri sama ada dalam keadaan Gembira, Stress dan sebagainya. __________________________ 🔹MOTIVASI PERTAMA janganlah kamu mengambil cuti sakit sedangkan kamu tidak sakit. Kerana kamu telah menghimpun dua ma’siat, yaitu berbohong dan makan wang gaji yang haram. Demi

Read more

Tips Atasi Takut yang sentiasa menghantui kehidupan kita

4 tips atasi ketakutan

Assalamualaikum Takut? semestinya setiap kita mempunyai perasan takut. Takut pada hantu itu memang tak perlu ditanya. dari kecil lagi kita sudah dibiasakan dengan perkataan T.A.K.U.T.  tanyalah pada anak-anak kecil, pasti akan jawab takut hantu. So sebagai ibu yang dikurniakan ilmu seboleh mungkin elakkan daripada menanam perasaan takut di dalam diri anak kecuali takutkan Allah. Saya bukan nak cerita pasal takut

Read more

Ogos Awesome! Reward Up Bonanza Untuk Pengedar Shaklee

hadiah bonanza Ogos

Alhamdulillah, setelah seminggu netbook masuk workshop untuk diformat, hari ni she’s back to me. Dah banyak kerja-kerja tertangguh. terutamanya nak cerita tentang Tawaran terbaru Shaklee kepada ahlinya. Bulan Ogos,  Shaklee telah memberi kejutan yang istimewa kepada semua ahli Shaklee. Tak kira sama ada, ahli tersebut aktif membuat pembelian ataupun tidak. Program ini dikenali sebagai Reward Up Bonanza Setiap pembelian sepanjang

Read more
1 2 3