Category Archives: Artikel Terkini

Salam Nuzul Al-Quran

Assalamualaikum. Salam Nuzul AlQuran. Turunnya secara penuh Dari Luh Mahfuz ke Baitul Izzah. Dari Baitul Izzah kepada Nabi Muhammad. Di sampaikan secara ansur ansur oleh Malaikat Jibrail. 13 tahun di Kota Mekah bicaranya tentang akidah 10 tahun di Madinah bicaranya tentang syariat Wafatnya Nabi, para sahabat mulai main peranan. Tetap terpelihara, terjaga hingga kini. Panduan hidup sepanjang masa. Pesan Rasul

Read more

7 Punca Sakit Belakang Yang Perlu Diketahui

7 Punca Sakit Belakang Yang Perlu Diketahui

Sakit belakang adalah masalah yang sering dialami oleh kebanyakan orang. Tetapi kita tak dapat pastikan apakah punca sebenar penyebab kepada sakit belakang. Saya terbaca satu artikel yang menceritakan punca yang menyebabkan sakit belakang. Tak mahu tahu sorang-sorang, saya kongsikan di sini. 7 Punca Sakit Belakang Yang Perlu Diketahui 1. Duduk terlampau lama Menjadi punca kepada sakit belakang. Posisi duduk menambah

Read more

Set Mighty 3 Gems Pilihan Terbaik Untuk Keluarga Tersayang Sepanjang Ramadhan

Assalamualaikum. Lebih kurang 6 hari lagi untuk kita memasuki bulan dan madrasah tarbiyah Ramadhan. Moga kita dapat merebut peluang meningkatkan amalan dan menggandakan ibadat kita sepanjang Ramadhan ini. Saya percaya, ramai yang sudah merangka dan membuat plan yang terbaik untuk mengisi bulan Ramadhan ini. Lebih-lebih lagi, Ramadhan kali ini disambut dalam cuti persekolahan. Mungkin ada yang akan pulang ke kampung

Read more

Rahsia Keberkatan Dan Rezeki Melimpah Ruah

  Alhamdulillah, sangat bertuah bila menjadi antara yang terawal mendapatkan ebook Magnet Rezeki 2017. Ralit membaca kupasan demi kupasan. tajuk demi tajuk yang dikupas dan padat dengan ilmu. Garapan tentang konsep rezeki dalam islam dan perkaitan dengan perniagaan dan kewangan moden hari ini. Nak kaya? Nak bahagia? Nak lebih berjaya? Saya pasti jawapannya mesti Nak, semua orang mahu kaya,bahagia dan berjaya

Read more

Rebut Peluang Dapatkan Shaker Limited Edition Dengan Pendaftaran Ahli Shaklee

Assalamualaikum Entry hari ni, saya nak kongsikan berita gembira buat semua pembaca. Peluang untuk dapatkan Shaker Limited Edition yang sangat eksklusif ini hanya untuk anda. Khas untuk anda yang mahu mendaftar ahli Shaklee dan pengguna setia vitamin Shaklee yang masih belum mendaftar keahlian, peluang untuk anda daftar dan dapatkan Shaker yang eksklusif ini. Untungnya jadi ahli, setiap pembelian anda layak

Read more

Pendapatan Tambahan Bantu Top Up Gaji Bulanan

Assalamualaikum.   Mak ayah dah settle persiapan sekolah anak-anak? Hujung tahun ni , keringlah poket gamaknya.. 🙂 , samalah dengan kita, persiapan untuk 2 beradik aje pun dah lebih RM 500.00 tapi mujur juga ada bonus Shaklee, boleh top up mana yang terkurang.  Persiapan persekolahan untuk anak-anak alhamdulillah dan settle. Sedikit tips untuk para ibu ayah yang masih belum membuat

Read more

Jom jadi seperti kakak cantik ni

Assalamualaikum, dah lama takde perkongsian testimoni yang best best kan? so hari ni meh Saya kongsikan testimoni terbaik punya, sape yang ada masalah ni memang sangat direkomenkan. Pengalaman mengandung dengan masalah muka yang hodoh, selulit, ketiak dan leher hitam adalah sesuatu yang sangat menakutkan bagi ibu mengandung. Tapi semua ini pasti akan berakhir dengan pengambilan ESP yang kaya dengan protein.

Read more

Dengan Modal RM 79 Anda Boleh Memulakan Bisnes Anda Sendiri

Fikirkan apa yang boleh dibuat dengan modal RM79 pada hari ini? Tapi dengan kami, anda boleh bermula. Hari ni kaksarah buka peluang kepada adik kakak , para surirumah atau mereka yang bekerja yang mahu berbisnes tetapi ada masalah kekangan MODAL. DENGAN RM79 , adik kakak dah boleh mula berbisnes. Tanpa perlu : Kedai Stok   Apa yang perlu adalah SMARTPHONE

Read more

Kenapa Perlu Berjimat Cermat dan Menabung?

Assalamualaikum Selamat pagi semua. Tinggal beberapa hari lagi kita nak ke tahun 2017, bagaimana perancangan kewangan semua? Sudah bersedia menghadapi kedatangan 2017 dengan sebaik baiknya? Atau masih lagi kabur apa yang perlu dibuat? Berdasarkan situasi ekonomi kita hingga ke saat ini, semua pihak telah menganjurkan supaya kita lebih berjimat cermat dan menggunakan kewangan dengan sebaiknya. Tetapi kenapa perlu berjimat cermat?

Read more

Target 2017

Assalamualaikum . Selamat pagi. 2016 nak melabuhkan tirainya dan semestinya setiap dari kita akan muhasabah balik target dan impian yang disasarkan sepanjang tahun ini. Kawan kawan dah ready target untuk 2017? Alhamdulillah, hari ni kaksarah nak kongsikan target untuk 2017. Andainya hari ini ialah 11/12/2017 kaksarah dah capai beberapa kejayaan sebagaimana berikut : 1. Terus cemerlang dalam kerjaya yang dibina

Read more
1 2 3 11