Cara tingkatkan dan tambah ilmu baru

Ingat tak masa sekolah rendah dulu, kalau cikgu tanya apa cita cita awak?
Saya terus jawab nak jadi Doktor.
Yes!!! Doktor .
Tapi cita- cita tu tak kesampaian.
Sekarang saya macam doktor juga tapi bukan merawat pesakit tapi lebih kepada membangunkan anak anak kecil di sekolah 🙂 . Tugas saya mendidik anak anak ini mengenal dan mencintai agama Islam. Tugas yang maha berat.

Tapi kan awak, walaupun saya tak dapat jadi doktor, saya tetap berpuashati tau, sebab saya bantu kawan kawan dan customer saya mengamalkan pemakanan yang sihat dengan pengambilan vitamin yang semulajadi, selamat dn berkesan.

Ya, saya sangat suka kan skop tugasan sekarang. Bukan menentang doktor yang pakar di luar sana. Doktor tetap menjadi pilihan bila ada masalah sakit dan untuk berubat. Itu adalah lumrah.
Saya tak cakap saya tahu tentang anatomi, atau saya boleh rawat sakit kawan kawan. Cuma …
Yang saya tahu, bila badan kita diberi makanan yang baik dan sihat lagi halal, insya Allah kesihatan kita akan lebih baik.
Jaga baik baik tau! Kesihatan itu adalah anugerah d ari Allah yang perlu dijaga amanahNya.

So,bila saya nak konsult customer, vitamin yang bagus dan sesuai untuk mereka mestilah dengan ilmu.
Biasanya saya ada beberapa buku dan majalah Feveret yang dijadikan rujukan dan untuk menambahkan ilmu pengetahuan.

 

img_20161113_224458

Malah, dalam group kami juga ramai ahli farmasi, doktor bershaklee, so bila ada perkara yang saya kurang jelas, diorang lah tempat untuk dirujuk.
Kelas secara online melalui webinar pun turut diadakan. Malah shaklee juga turut menganjurkan kelas bulanan dengan topik topik yang menarik setiap bulan.

Bengkel Nutrisi juga diadakan untuk ahli baru lebih tahu dengan lebih mendalam tentang ilmu nutrisi yang disampaikan oleh Pakar Nutrisi yang bertauliah. Seronok tau sebab dapat ilmu baru.

Pic kat bawah antara majalah dan buku yang menjadi panduan. Buku k ler purple tu ibarat kitab kuning tau.

 

Nak join team saya? 013-9561249

 

#tsunamishaklee

#liveamazing #16thebest #MAuraRich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge