Cara cuci Cooler Bag baby supaya kembali bersih dengan pencuci serbaguna semulajadi tanpa bahan kimia dan toksid

Assalamualaikum

 

Cooler bag yang digunakan untuk penyimpanan EBM Amierah cepat sangat naik bintik-bintik hitam aka taik lalat. Basuh pun susah tanggal.

Takkan nak rendam dengan bleach kan?  Sangat-sangat tak sesuai. Yelah berkimia pastu nak simpan stok susu Amierah. Hish sorry to say. No No No !!

Satu hari, ada sahabat dalam group whatsapp TBK berkongsi cara membersihkannya. Dengan menggunakan pencuci serbaguna ni,  masalah tersebut dapat di atasi tanpa sebarang bahan kimia.

Macamanalah saya boleh tak ingat nak guna pencuci serbaguna tersebut.

Jom tengok Cooler bag sebelum saya cuci.

 

cara cuci cooler bag baby

kotorkan? baru beberapa bulan guna je ni.

 

 

Nak tahu saya guna apa untuk atasi masalah ni? Sahabat TBK sapu dan biarkan selama 3 hari, memang bersih tanpa sebarang bintik dan nampak macam baru. Saya tak dapat nak kongsikan gambarnya. Dah ter delete..

Saya sapu dan biarkan selama setengah hari, risau juga takut lambat kering. Sebab tu biarkan selama setengah  hari je, then lepas tu saya basuh dan berus tanpa sebarang pencuci tambahan lain. Hanya menggunakan pencuci serbaguna tersebut je. Nak tengok hasilnya?

“Gambar selepas”

cara cuci cooler bag baby

Bersihkan? Cuma ada sikit-sikit bintik yang tak tanggal. Kena sental dengan tenaga yang kuat juga.

 

cara cuci cooler bag baby

 

 

Cara cuci Cooler Bag baby supaya kembali bersih dengan pencuci serbaguna semulajadi tanpa bahan kimia dan toksid

 

Ringkasnya 3 cara mudah mencuci cooler bag ialah :

  1. Sebaiknya basahkan cooler bag dengan air
  2. Sapukan keseluruhan cooler bag dengan Basic H
  3. Biarkan selama 1 hari dan kemudian boleh dicuci dengan berus.

Basic H Pencuci serbaguna yang sangat best dan menjimatkan tanpa bahan kimia. Malah ia diekstrak daripada kelapa dan jagung .

Apa yang istimewanya pada Basic H2 Super Cleaning Concentrate??

  • Sebotol mengandungi 16auns dan 48 gelen pembersih berkuasa dengan campuran air.
  • Serbaguna dan berkuasa menanggalkan kotoran, gris, dan kotoran dari permukaan yang boleh di basuh luar dan dalam.
  • Tidak perlu dibilas,tiada sisa,
  • Tiada toksik
  • Semulajadi
  • Kepekatan berganda
  • Biogradasi
  • Mesra alam dan boleh kitar semula

So saya sarankan setiap rumah mesti ada pencuci serbaguna  basic H.

Sape nak join kempen saya?

 

KEMPEN 1 RUMAH 1 BASIC H

 

Segera sms/whatsapp/telegram saya untuk dapatkan stok anda : 013956124

Pengedar Shaklee Kuala Krai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge