Author Archives: mamahusna

Promosi Shaklee Ogos 2017

promosi shaklee ogos 2017

Assalamualaikum. Bulan Ogos ni Shaklee telah lakukan kejutan kepada semua ahli dan juga pengamal setia vitamin ini. Memandangkan dah lama takde promosi produk, Ogos menjadi sangat istimewa pabila Shaklee telah mengeluarkan poster promo bulan ini. Sape tahu? cerrr teka!!! yeah!!! Peminat  Omega 3 pasti tahu . Omega Guard  apa  yang best? Ya, beli 5 botol Omega Guard dapat voucher bernilai

Read more

Jumpa Pelanggan Tapi Terlupa Bawa Produk

Assalamualaikum   Coretan petang sabtu, minggu ni kami sekeluarga tak balik rumah mak sebagaimana rutin. So, matlamatnya hanya nak rileks dan rehat diri. Sambil menunggu nak C.O.D Set Gojes pada pelanggan yang datang dari Laloh, Kuala Krai. Tapi lain pula jadinya. Tiba-tiba jadi bertukar supermom dan super cleaner sebab house cleaning. Buang semua barang yang tersadai dalam bilik utiliti. Mana-mana

Read more

Istimewanya GLA Complex Shaklee

Apa itu GLA? GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.  Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah  disamping mengurangkan tekanan darah. Kebanyakan GLA Complex (Gamma Linolenic acid)

Read more

Salam Nuzul Al-Quran

Assalamualaikum. Salam Nuzul AlQuran. Turunnya secara penuh Dari Luh Mahfuz ke Baitul Izzah. Dari Baitul Izzah kepada Nabi Muhammad. Di sampaikan secara ansur ansur oleh Malaikat Jibrail. 13 tahun di Kota Mekah bicaranya tentang akidah 10 tahun di Madinah bicaranya tentang syariat Wafatnya Nabi, para sahabat mulai main peranan. Tetap terpelihara, terjaga hingga kini. Panduan hidup sepanjang masa. Pesan Rasul

Read more

7 Punca Sakit Belakang Yang Perlu Diketahui

7 Punca Sakit Belakang Yang Perlu Diketahui

Sakit belakang adalah masalah yang sering dialami oleh kebanyakan orang. Tetapi kita tak dapat pastikan apakah punca sebenar penyebab kepada sakit belakang. Saya terbaca satu artikel yang menceritakan punca yang menyebabkan sakit belakang. Tak mahu tahu sorang-sorang, saya kongsikan di sini. 7 Punca Sakit Belakang Yang Perlu Diketahui 1. Duduk terlampau lama Menjadi punca kepada sakit belakang. Posisi duduk menambah

Read more

Set Mighty 3 Gems Pilihan Terbaik Untuk Keluarga Tersayang Sepanjang Ramadhan

Assalamualaikum. Lebih kurang 6 hari lagi untuk kita memasuki bulan dan madrasah tarbiyah Ramadhan. Moga kita dapat merebut peluang meningkatkan amalan dan menggandakan ibadat kita sepanjang Ramadhan ini. Saya percaya, ramai yang sudah merangka dan membuat plan yang terbaik untuk mengisi bulan Ramadhan ini. Lebih-lebih lagi, Ramadhan kali ini disambut dalam cuti persekolahan. Mungkin ada yang akan pulang ke kampung

Read more

Vivix Bantu Mengembalikan Keremajaan Kulit Anda

Assalamualaikum. Sebagaimana tajuk di atas, saya percaya ramai yang mahu kelihatan muda remaja. betul tak? Ehem, saya sendiri pun tak nafikan, bila nampak tanda kedutan, gelabah jadinya. “eh alamak, dan tua ke aku ni?” takkan lah,umur pun belum 40 lagi. opss! Pertamban usia tidak perlu menjadikan kita risau, ya. sebab usia yang makin bertambah mematangkan kita. Pengalaman hidup yang sentiasa

Read more

Restoran Jom Singgah Di Kuala Krai Menyediakan Pelbagai Pilihan Makanan Western

Restoran Jom Singgah merupakan restoran terbaru yang telah dibuka di Kuala Krai pada April baru baru ni. Kami sekeluarga telah berkesempatan menikmati hidangan di Restoran tersebut. Rupanya ia dimiliki oleh anak tempatan juga kenalan suami. Suasana petang itu sangat menyenangkan, tapi biasalah anak anak kami yang menceriakan lagi suasana. Faham faham jelah kan bila ada anak kecil. Dengan menampilkan konsep

Read more

Rahsia Keberkatan Dan Rezeki Melimpah Ruah

  Alhamdulillah, sangat bertuah bila menjadi antara yang terawal mendapatkan ebook Magnet Rezeki 2017. Ralit membaca kupasan demi kupasan. tajuk demi tajuk yang dikupas dan padat dengan ilmu. Garapan tentang konsep rezeki dalam islam dan perkaitan dengan perniagaan dan kewangan moden hari ini. Nak kaya? Nak bahagia? Nak lebih berjaya? Saya pasti jawapannya mesti Nak, semua orang mahu kaya,bahagia dan berjaya

Read more
1 2 3 38