7 Keburukan Meal Shake yang perlu ibu-ibu tahu

Terkejut bila membaca tajuk di atas??? sebenarnya saya tak nak kongsikan tentang keburukannya, sebab biasalah.. sebagai manusia.. sudah tentu kita nak tahu sesuatu yang bersifat baik kan..

tapi saya terpaksa kongsikan juga di sini, sebab saya tak nak anda menyesal di kemudian hari

anak sihat

KEBURUKAN MEALSHAKE YANG PERLU ANDA TAHU !

1. meningkatkan selera makan anak-anak…
Percaya atau tidak… anak yang diberikan sesudu teh Meashake setiap hari, akan lebih berselera untuk makan. Ini menyebabkan ibu atau bapa terpaksa menyediakan bekalan makanan yang secukupnya.. terutamanya ibu , terpaksa menyediakan dan memasak nasi serta hidangan yang istimewa untuk anak setiap hari.. penatnya.. tetapi agakagak seronok tak kalau tengok anak berselera untuk makan? macam anak saya Insyirah dan Naufal, selain nasi, saya sediakan Roti sebab kegemaran mereka adalah Roti + Milo + Meal Shake, kadang-kadang sampai 5 keping seorang ddihabiskan oleh mereka.

2.memberi kecergasan dan meningkatkan kesihatanserta meningkatkan sistem imun anak-anak
Inilah keburukan yang tidak dapat disangkalkan lagi, bayangkan anda akan jarang bertemu doktor panel kegemaran anda, sebab anak-anak dengan Izin Allah akan lebih sihat dan lebih cergas… ini menyebabkan anda akan merindui saat saat genting berkejar ke Emergency Room.. itu yang saya dan suami alami… maklumlah, sebelum saya berikan Naufal Meal Shake.. dia sering demam dan biasanya akan berkejar ke Emergency Room. tapi sejak ambil Meal Shake.. jarang pula kami ke ER kecuali ada satu masa tu sebab Naufal sakit perut sebab termakan Durian yang tak elok…

3. Sarapan segera yang penuh khasiat
Bayangkan lah… pagi hari yang sibuk, kadang-kadang tak sempat sarapan, ibu ayah dan anak-anak boleh mengambil Meal Shake sebagai sarapan segera… huiii… (ni yang tak bestnya… ibu tak leh nak masak pagi-pagi… ) Meal Shake boleh di shake dengan Jus atau susu… sedapnya..

4.kaya dengan 19 vitamin dan mineral utama
Alahai… anak-anak memang tak suka makan sayur, kalau ada pun pasti memilih.. berperang ibu dan ayah nak pastikan anak makan sayur. tapi kalau memang tak nak.. seimbangkah piramid makanan mereka? so kalau nak tahu… dalam Meal Shake ada 19 vitamin dan mineral utama.. so terpaksalah diberikan pada anak-anak… huhuhu

5.membantu masalah sembelit di kalangan anak-anak
Anak-anak yang sembelit? pasti sukar untuk anak dan sebagai ibu/ayah… sedihnya melihat anak nak meneran tetapi tak dapat juga.. Sakitnya mereka rasai… apakan daya … tapi insya Allah dengan pengambilan Meal Shake dengan cara yang betul.. perkara itu dapat di atasi.

6 .rasa vanilla yang sangat sedap dan digemari semua
ni lagi teruk !… sekali cuba, memang macam nak makan begitu sahaja… silap-silap kalau letak dalam kabinet yang boleh di capai oleh anak, habis satu canister dimakannya…

7. membantu mengatasi masalah ekzema
gosip dari ibu-ibu yang dah consume Meal shake untuk anak-anak… memang puashati sebab membantu mengatasi masalah ekzema anak-anak mereka…

biasanya.. untuk kesihatan optimum anak-anak…. Meal Shake
amat sesuai digandingkan dengan OmegaGuard minyak ikan terbaik dunia yang kaya dengan EPA dan DHA dan penting untuk perkembangan minda dan otak kepada anak-anak. bak kata Sel otak anak sedang berkembang 😉

oh..

banner mealshake omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge