Pendapatan Tambahan Bantu Top Up Gaji Bulanan

Assalamualaikum.

 

Mak ayah dah settle persiapan sekolah anak-anak?

Hujung tahun ni , keringlah poket gamaknya.. 🙂 , samalah dengan kita, persiapan untuk 2 beradik aje pun dah lebih RM 500.00 tapi mujur juga ada bonus Shaklee, boleh top up mana yang terkurang. 

Persiapan persekolahan untuk anak-anak alhamdulillah dan settle.

Sedikit tips untuk para ibu ayah yang masih belum membuat pembelian, pastikan :

 

1) beli barang yang perlu sahaja. Jika masih ada barang yang masih boleh digunakan, pujuk anak-anak untuk guna yang sedia ada.

2) Buat surver harga, tapi majoriti kedai yang KS kunjungi, rata-rata harga takde beza sangat.

3) Beli yang berkualiti dan tahan lasak. Tak perlulah nak ajar anak utamakan yang branded/berjenama. Jika barang tersebut berkualiti dan tahan lasak beli aje. Pengalaman sendiri, kadang-kadang barang yang takde jenama ni lebih kukuh berbanding barangan berjenama.

4) Buat tabungan khas di awal tahun lagi untuk pembelian kelengkapan sekolah anak. Takde lah terasa sangat ketidakcukupan duit. Atau nak lagi best, mak ayah cuba buat side income, dengan side income yang dapat tu, boleh guna untuk perkara-perkara adhoc macam ni. Selain tu, bila ada side income, banyak perkara yang boleh dibuat atau dilakukan. Takde lah bergantung pada gaji bulanan sahaja.

KSarah boleh bantu mak/ayah yang nak tambah income ditengah bulan. Kalau setakat nak lepas beli pampers/susu boleh aje. Kalau nak buat dan nak dapat lebih daripada itu pun boleh. Yang penting kena usaha dari sekarang,

Katanya ekonomi 2017 lagi mencabar.

Jom sahut cabaran tersebut, jadi pengedar Shaklee di kawasan anda dan bantu orang lain sihat dengan vitamin semulajadi.

K.sarah
SID869605
013-956 1249
Mentor Bisnes Pilihan Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge