3 Tips Berjaya di Dalam Bisnes Anda

tips berjaya dalam bisnes

Assalamualaikum dan selamat petang. Mama tanya apa khabar??? hopefully semua sihat kan. maklumlah cuaca panas sekarang ni.

Alhamdulillah, mama dan family khususnya anak-anak sihat wal afiat(setakat ni ikhtiar mama, mama bekalkan anak-anak *kakak dan Naufal dengan Vita C chewable, Omega, Mealshake) + Vitalea for kid. untuk amierah sudah tentunya dari penyusuan mama.

Petang2 ni, sambil menunggu baba datang ambil mama(ada urusan kematian, so baba diperluka untuk solat jenazah)marilah sama-sama sedeqahkan Al-fatihah kepada mantan Imam tempat baba bertugas sekarang ni.

Mama nak kongsikan tips bagaimana kita nak melangkah ke next step.. berjaya di dalam bisnes kita bukan berada ditakuk lama lagi.

kalau dalam Shaklee, ada 6 step yang perlu di naiki untuk bergelar sebagai Master Coordinator. Mama nak tarah beberapa step lagi … ­čÖé

Tips 1 ;Mempunyai Visi

tips berjaya dalam bisnes

ya, setiap apa yang kita lakukan, mesti ada target atau impian yang nak kita capai. Kita kena tahu apa yang kita nak capai sebenarnya. Bila dah ada Visi, kerja buat kita pasti akan terarah dan tersusun.

 

Tips 2 : The Power Of Du’a

tips berjaya dalam bisnes

 

Jangan perlekehkan atau buat mudah tentang doa. Kena doa dengan seikhlas hati. Spesifikan doa kita kepada Allah. Minta dengan Allah kita nak berjaya dalam bisnes yang kita ceburi sekarang. Kenapa kita nak malu kepada Pencipta kitakan? kalau terpaksa keluarkan 7 gunung air mata , keluarkanlah dan doalah seikhlas-ikhlasnya. Minta sungguh-sungguh dengan Allah. Insya Allah Miracle will happens

 

Tips 3 :  Misi

tips berjaya dalam bisnes

of course, bila ada visi mesti ada misi yang perlu kita capai. Senaraikan tindakan yang perlu kita buat supaya kita boleh terus melangkah maju ke hadapan.Contohnya mama, misi mama nak jadi WAHM pada 1/1/2017*doakan mama ya* dan MASTER COORDinator..

so mama kena bertindak seperti sentiasa berhubung dengan mummy Master Lyna Noh , sentiasa update blog, coaching anak cucu mama dengan ikhlas dan tanpa putus asa. Tambah ilmu dan ikuti kelas atau kursus untuk upgrade ilmu mama. Nanti dengan ilmu yang mama dapat ni, mama boleh turunkan kepada legasi mama.

 

Misi mama bulan ni nak bantu 5 orang yang ada diluar sana untuk menjana pendapatan tanpa perlukan modal yang besar. Mama akan masukkan mereka yang mahu dan serius ke dalam “secretgroup” DiamondLegacyGroup dan coaching secara eksklusif untuk 5 orang ini.

Nak jadi insan bertuah tersebut? hubungi mama dengan kadar segera.

sms/whatsapp/telegram : 0139561249(Sarah)

email : mamahusnashoppe@gmail.com

atau terus daftar di link di bawah :

DAFTAR AHLI DIAMONDLEGACYGROUP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge