3 Facebook Group yang boleh dijadikan rujukan solid food untuk baby

Assalamualaikum

 

solid food untuk baby
Bubur Nasi Baby Amierah

 

Bila baby nak masuk 6 bulan sudah tentu kita excited untuk memberi makanan pertama untuk baby kan? bukan baby yang teruja, maknya yang lebih-lebih teruja.. same goes to me..

setiap hari dok ulang cakap kat en suami, “minggu depan Amierah dah boleh makan”

dengan Amierah pula ” yeay! minggu depan baby dah boleh makan, mama masak sedap2 untuk baby ya! ”

 

Biasalah, bila nak mulakan fasa baru ni, kena rujuk baliklah ilmu-ilmu sedia ada dan ilmu baru, maklumlah 2 tahun dah tinggalkan semua ni, Abang Naufal pun dah nak masuk 6 tahun. so bayangkan ilmu tu semua tersimpan kemas dalam hard disk minda. kena korek balik.

 

So, kalau ibu yang baru nak berkenalan dengan solid food untuk baby, khasnya ibu anak satu, saya nak kongsikan Facebook Group yang berkongsi tips-tips berguna untuk memperkenalkan solid food untuk baby.

Malah ada pelbagai resepi yang dikongsikan bersama di sana.

So bagi sesiapa belum join, bolehlah request untuk join.

Nanti adalah mak-mak yang akan tolong approve.

bolek klik pada link di bawah ya:

 

 

1.  My Baby Homemade Solid Food

2.  SolidFoodForMyBaby

3.  solidsemisolidfood

 

semoga perkongsian ini membantu dan memberi panduan bagaimana nak  memperkenalkan makanan buat baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge