Monthly Archives: November 2016

Debaran Pertemuan Kali Pertama

Kali pertama jumpa dengan beliau Jamuan Raya Ireach di Rumah Kak Mahya MTarip. Selama ini hanya berhubung melalui facebook group & messenger. Bila dah ada whatsapp, berhubung melalui whatsapp. First time dengar suara beliau melalui webinar. Coaching secara online yang dibuat oleh Mami Lyna . Itulah mak dalam dunia perniagaan Shaklee. Tak pernah jemu coaching, bagi motivasi dan juga semangat

Read more

Kenapa Nak Makan Vitamin

Makan Vitamin ============ Sifirnya macam ni, sihat sebelum sakit. Kita ambil vitamin untuk kesihatan yang lebih baik. Kalau sakit, memang kita kena jumpa doktor. Dapatkan nasihat daripada doktor. Kalau ada yang cakap,. eh, makan vitamin pun boleh sakit! amboi ayat,. sakit, demam, sihat cergas tu milik siapa? Semua itu terjadi dengan izinNYA so, please jangan lawan fitrah kemanusiaan. Demam, sakit,

Read more

Keputusan UPSR 2016

Redha Meredhai =========== sebut kalimah redha tidak seindah mahu melaksanakannya, tapi cubalah, kerana itulah ujian Ujian Tanda Allah mahu kau lebih dekat PadaNYa Mahu Kita terus Mengadu PadaNya Jangan Dikenang barang yang lepas, letak kan ia sebagai Muhasabah diri, Jika kita mak/ayah terimalah apa juga keputusan anakmu, itu ujian untukmu, mahu redha atau menyalahkan mereka jika kita anak yang menerima

Read more

Tips Maintain Sihat Sepanjang Musim Hujan

Tips Maintain Sihat Sepanjang Musin Hujan =============================== 1- Luangkan waktu untuk bersenam di waktu pagi atau petang. 2- Makan-makanan yang sihat, bergizi dan teratur. 3- Jaga kebersihan rumah, terutamanya kawasan takungan.   4- Pastikan keperluan payung, baju hujan disediakan secukupnya untuk memudahkan pergerakan dan mengelak daripada terkena hujan. 5- Bila terkena hujan, pastikan segera dibilas dengan air. Sebaiknya air suam.

Read more

Kesayangan Mama

Kesayangan Mama ============= Bila demam Bila sakit Bila batuk Bila selsema   Ibu ayah mana tidak risaukan. Tidur tak lena, makan sekadarnya, kerja pun tak boleh nak fokus bila anak sakit. Hati tak keruan . Tiada ketenangan. So, sebagai langkah awal, saya memastikan sistem imun badan anak anak kuat. Kekerapan demam dan sakit cuba dikurangkan. Saya usahakan dengan memberikan mereka

Read more

Pengalaman Pertama Dapat Customer Beli Shaklee

Pengalaman bila mula-mula dapat customer yang berminat nak beli set Penyusuan Shaklee, berdebar juga tau, sebab masa tu asyik up cerita tentang penyusuan dan milk booster, so ada yang berminat nak dapatkan set tersebut, so far alhamdulillah, bila kita sendiri ada pengalaman amalkan set penyusuan, banyak yang boleh diceritakan pada customer. bonusnya untuk customer ialah tips-tips penyusuan susu ibu. seronok

Read more

Kenangan Zaman Persekolahan

Throwback ========= Tiba tiba teringat kisah masa sekolah rendah dulu, masa darjah 6, lepas ujian bulanan. Cikgu paling glamer sekolah saya dulu, namanya Cikgu Farid orang Melaka. Dia tegas tapi baik hati. Mengajar Bahasa Malaysia. Gambar Hiasan : Jamuan Kelas 4B tahun 2015 Ada satu ketika, saya tersalah bagi jawapan pada cikgu, Masa tu hidung saya sakit, biasalah resdung, kat

Read more
1 2