Monthly Archives: September 2015

Kisah Cinta Ibu-Ibu dengan Keaslian Soya Yang Non-Gmo Yang Hot dan Glamer

Assalamualaikum, Hehe, gempak ke bunyi tajuk tu? siap hot dan paling glamer. kenapa hot dan glamer , ada 2 sebab 😉 Sebab yang pertama : Stok last year licin kena serbu oleh ibu-ibu bahkan mereka yang belum bergelar ibu pun pakat berebut kerana effect yang diperolehi hasil mengambil atau minumnya setiap hari. tak susah sebenarnya nak minum soya ni, masukkan

Read more

Cuti Sempena Hari Malaysia Luangkan Bersama Keluarga Tersayang

  Selamat Hari Malaysia untuk semua, ke mana cuti hari ini? Saya percaya ramai yang hanya berada di rumah, disebabkan cuaca dan keadaan berjerebu sekarang ni. Di sini pun , berjerebu tetapi tidak seteruk di KL dan Selangor. Walaupun tak teruk tapi sangat-sangat merimaskan. Ujian untuk kita semua kan? Sabar lah , ada hikmahnya yang Allah nak tunjukkan, dekatkan diri

Read more

Cara menghadapi Jerebu supaya Kita sentiasa sihat untuk keluarga tersayang

jerebu

Assalamualaikum.. Dah keluar kenyataan bahawa hari ini sekolah-sekolah di KL, Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka bercuti akibat jerebu yang makin teruk. Hanya murid aje yang bercuti, manakala guru tetap kena hadirkan diri ke sekolah bagi memantau keadaan atas kemungkinan ada murid yang tidak mendapat informasi. Keadaan kami di Kelantan juga sejak semalam dan hari ini sudah berjerebu. Apakah Jerebu? Jerebu

Read more

SALAM TAKZIAH KEPADA MANGSA KEMALANGAN RUNTUHAN KREN DI MASJIDIL HARAM

Innalillahi wa inna ilaihi raajiun, siapa kita untuk menidakkan Qadha’ dan Qadar yang telah Allah tetapkan? Sesungguhnya berita ini sangat mengejutkan semua pihak terutamanya mereka yang mempunyai ahli keluarga yang menunaikan haji. Kami juga tak terkecuali, insan terdekat iaitu Maklong dan anaknya Hakim berada di sana, begitu juga dengan PK HEM & Isteri  sekolah kami. Alhamdulillah mendapat perkhabaran mereka sihat2

Read more

Makan Suplemen Pun Boleh Jatuh Sakit ke?

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah, aik, makan shaklee pun sakit juga? ayat biasa yang kedengaran. Tak kisahlah  suplemen brand apapun.. macam mama, terang-terang amalkan Shaklee kan? Tapi. Siapa kita yang menidakkan kuasa Allah? Dia yang berkuasa memberi kesihatan atau kesakitan kepada kita. Allah uji dan beri sakit untuk hapus dosa dan tanda Allah sayang pada kita. Bila sakit sudah tentu kita kan

Read more

Mereka Sudah Mengamalkan ESP Shaklee dan Terkejut dengan hasilnya, anda bila lagi?

Mereka dan saya semestinya sudah mengamalkannya. Bagaimana dengan pembaca blog mama? dah mencubanya? Ada yang mula-mula cuba minum ESP  bagitau, tak sedaplah, rasa macam tu aje. So diorang stop minum ESP Shaklee tapi bila mama tanya cara mereka minum dan bancuh ESP Shaklee , oh.. kalau bancuh dengan betul, pasti mereka akan kata sedap, delicious gitu.. Kajian menunjukkan pengguna setia Shaklee akan

Read more
1 2