Monthly Archives: August 2015

Sambutan Hari Kemerdekaan 2015 di SKSE

Assalamualaikum dan Salam Kemerdekaan Merdeka! Merdeka! Merdeka! Salam Kemerdekaan Malaysia ke 58 dengan tema “Sehati Sejiwa” Perpaduan dan semangat kejiwaan dan sayangkan negara. Tidak salah kita sayangkan dan cintakan negara. Sayangkan negara dari terus di bocori dengan anasir luar dan merdekalah wahai jiwa-jiwa yang berada di dalamnya… anak-anak muda lah yang menjadi tonggak pewaris kepimpinan negara. Ayuh! sematkan tekad dan

Read more

8 Tips Pemakanan Sepanjang Kehamilan Supaya Mama dan Bayi Sentiasa Sihat

set kehamilan shaklee

“mama kena makan banyak, sebab makan untuk dua orang” biasa guna dan dengar tak dialog kat atas? itu antara alasan yang digunakan mama bila makan ikut selera tanpa mengambil kira keperluan zat bayi dalam kandungan. Mama kena sentiasa bersedia untuk membuat perubahan di dalam menu yang diambil supaya keperluan zat harian mencukupi untuk mama dan bayi dalam kandungan.    8

Read more

Testimoni ESP Shaklee : ESP Cinta Hati Kedua Selepas Suami? Biar betul?

Dah lama tak kongsikan tentang testimoni kan? kali mama nak cerita dan kongsikan kisah cinta dan testimoni ESP Shaklee  menjadi cinta hatinya selepas en suami, wah! kenapa ya begitu sekali kok? Menurut Pn Adleen Sweetie, hasil daripada mengambil  ESP Shaklee sebagai sarapan setiap pagi, beliau dapati ESP Shaklee membantu memulihkan masalah kulit beliau. Antara testimoni ESP Shaklee yang disenaraikan oleh beliau ialah.. 1.Menjadikan kulitnya anjal,

Read more

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI… Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.   Syarat-syaratnya : 1. Wajib Follow Blog Sponsor | Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  | Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |   2. Wajib Like Fanpage Sponsor   3. Follow  Instagram Sponsor  | Aerill_Hassan | Barbieshia | Bahejabelladotcom | Norazilah72 | Yayacendana |   5.

Read more

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee semudah ASB

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah.   Macam main saham ASB kan? tapi.. saya bukan nak cerita macamana cara nak join ASB. Tapi kalau uoals tengok tajuk tu pun dah tahu story mory saya hari nikan? Shaklee lagi,  kan saya ahli shaklee mesti cerita kebaikan yang dah saya perolehi sepanjang jadi ahli, betul tak?   Kenapa semudah ASB? Let ‘s read it , why ASB A for

Read more

Panduan Memilih Vitamin B-Complex yang Terbaik dan Semulajadi Sebagai Suplemen Harian Kita

Assalamualaikum & Salam Ukhuwwah kali ni mama  nak kongsi cara memilih B-Complex yang terbaik dan semulajadi sebagai suplemen harian kita. Setiap orang yang ambil suplemen sudah pasti tak tinggal B-Complex kan? tambah-tambah kalau ibu yang hamil. Asid Folik penting di ambil sekurang-kurang 3 bulan sebelum pregnant tau. So kalau ada yang merancang nak tambah baby, sila pastikan ambil asid folik

Read more

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah semua dah lama tak join segmen macam ni, hari ni mama mencuba nasib, mana tahu ada rezeki boleh tersenarai dalam bloglist Mialiana.com 🙂 Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua

Read more

Perginya Dr Wahbah Zuhaili

Semalam kita dikejutkan dengan permergian Prof Dr Wahbah Zuhaili yang terkenal dengan Tafsir al-Munir . Sedikit profil Al-marhum yang telah diviralkan di whatsapp group, mama c&p di entry ni sebagai rujukan untuk masa hadapan Dr Wahbah Zuhaili meninggal   إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ… أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ

Read more

8 Tips Minum Air Gula Untuk Ibu Mengandung

Ujian air gula atau MGGT(Modified glucose tolerance test) memang sudah menjadi kewajipan  kepada ibu mengandung   Relevennya test ini adalah untuk mengenal pasti kadar  gula tubuh ibu hamil, sama ada kurang atau lebih dan mengelakkan kemudaratan ke atas ibu dan baby dalam kandungan. Pengalaman minum air gula dan terpaksa melakukan ujian BSP sepanjang kehamilan anak kedua (tahun 2010)iaitu ketika mengandungkan

Read more
1 2