Monthly Archives: March 2015

Kenapa To Do List Penting Kepada Setiap Orang?

to do list

Assalamualaikum…. Setiap hari kita sentiasa bergerak dan melakukan aktiviti kan? dari seawal bangun tidur sehinggalah tidur, ada je aktiviti yang kita lakukan. Tapi, perasan tak? adakah aktiviti harian yang dilakukan itu, kita bezakan yang mana lebih penting dan utama, yang mana boleh ditangguhkan dulu? kadang-kadang, aktiviti yang kita lakukan itu tak penting dan tak segera pun, tetapi diluar kesedaran, kita

Read more

Resepi Puding Karamel yang sangat Mudah Dibuat

resepi puding caramel

Assalamualaikum & Selamat Pagi . Salam Jumaah yang barakah semua. banyakkan berzikir dan bertahmid ya di hari jumaat ni.. lagi satu Surah AL-Kahfi jangan dilupai. Semoga kita terlindung dari fitnah Dajjal. Semalam mama ada potluck di rumah nenek kami yang kami panggil “maktok”.. Alhamdulillah… semua berjalan lancar, banyak juga lauk pauk dan dessert yang terhidang.. So mama dan mak hanya

Read more

Cara Mengatasi Kejang Kaki Ketika Mengandung Agar Ibu Dapat Tidur Lena

cara mengatasi kejang kaki ketika mengandung

Terbangun tengah malam akibat diserang kekejangan kaki memang menyakitkan. Walau kesakitan yang dialami hanya seketika namun kekerapan diserang setiap kali bangun tidur akan memberi kerisauan dan trauma kepada ibu mengandung. Mana tidaknya bimbang perkara itu akan memberi kesan kepada anak dalam kandungan. Kejang betis adalah masalah biasa semasa hamil. Ia selalunya berlaku dalam trimester kedua dan ketiga kehamilan. Ia dikatakan

Read more

Cara Tambah Susu Badan supaya Anak Kenyang dan Tak Lapar

Assalamualaikum.. Jom layan testimoni ESP hasil daripada perkongsian kawan-kawan dan saya sendiri yang mencintai dan menggemari ESP yang kaya dengan protein ini. ESP menjadi kegemaran ramai ibu-ibu menyusu diluar sana, termasuk lah mama . mula mengenali dan mencuba ESP bermula tahun 2011 semasa menyusukan anakanda kedua iaitu  Naufal hinggalah kini ESP menjadi minuman kegemaran mama . Setiap bulan memang mama

Read more

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Boleh JJCM dengan gembira

Sape suka kena chicken pox? takde lah kan, sebab sangat sangat merimaskan dan gatal. kalau kena zaman kita kecil kecil dulu takde masalah sebab kulit atau parut boleh hilang lagi, maklumlah kulit muda lagi masa tu.. tapi … ingatkan budak-budak aje yang kena, rupanya ada juga orang dewasa yang kena chicken pox. tak caya? pengalaman Pn Daya sendiri bagaimana kena

Read more

kurus Lepas Bersalin Tanpa Susutkan Susu Badan ? Ikuti pengakuan Ibu ini yang turun 20kg

Wow!!! Kurus 20kg … mana tak bestnya kan? sape yang tak nak kembali kurus dan muda setelah bersalin? Ada orang kata lepas bersalin adalah waktu terbaik untuk kembali kurus, betul ke? nak tahu betul atau tidak? Ikuti pengakuan sebenar Ibu Muda ini yang telah turun 20kg setelah kelahiran anak ketiga beliau. Apa yang menyebabkan beliau boleh turunkan berat sehingga 20kg?

Read more

3 Tips Berjaya di Dalam Bisnes Anda

tips berjaya dalam bisnes

Assalamualaikum dan selamat petang. Mama tanya apa khabar??? hopefully semua sihat kan. maklumlah cuaca panas sekarang ni. Alhamdulillah, mama dan family khususnya anak-anak sihat wal afiat(setakat ni ikhtiar mama, mama bekalkan anak-anak *kakak dan Naufal dengan Vita C chewable, Omega, Mealshake) + Vitalea for kid. untuk amierah sudah tentunya dari penyusuan mama. Petang2 ni, sambil menunggu baba datang ambil mama(ada

Read more