Monthly Archives: October 2014

Persediaan dan Checklist Ke Hospital

persediaan ibu ke hospital

Assalamualaikum  dan salam sejahtera semua. alhamdulillah, masih lagi diberi kesihatan dan juga peluang untuk menulis entry untuk hari ini. hari ni, nak ambil kesempatan untuk berkongsi tentang persediaan bagi ibu-ibu yang akan bersalin untuk di bawa ke hospital. Kadang-kadang kita teragak-agak, apa yang patut di bawa kan… Kebiasaannya, Misi dah ingatkan ibu-ibu supaya menyediakan bag dan kelengkapan seawal 7 bulan

Read more

Doa Amalan ketika mengandung

Assalamualaikum semua pembaca mamahusna.com apa khabar hari ini? dah lama nak tulis entry ni, cuma tiada kesempatan aje.. tapi hari ni, dah start cuti sementelah dah 3 hari overdue, sepatutnya 25/10 EDD, tapi baby masih belum mahu keluar lagi 😉 … seronok duduk dalam rahim mama dia kot! doakan segalanya dipermudahkan ya. Alhamdulillah, sepanjang kehamilan ketiga, memang berbeza daripada sbelum

Read more

20 Amalan Murahkan Rezeki

Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan, Allah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat. Di antaranya: 1. Menyempatkan diri beribadah Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-Nya dalam hadis qudsi: “Wahai anak

Read more

Wajah berseri dengan Set Kecantikan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum dan salam Maal Hijrah 1436 baru dapat access internet setelah beberapa hari bercuti di kampung. Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah buat semua muslimin dan muslimat. kali ni, nak share satu testimoni hebat perkongsian daripada sahabat pengedar Shaklee di bawah Euphoria juga, berkenaan set kecantikan Shaklee yang telah memberikan Shaklee Effect yang amat memuaskan hati pengguna ini. boleh refer gambar

Read more

Sukan Tahunan Sekolah Kami

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, nak join wordless wednesday juga.. walaupun tak berapa faham lagi konsepnya.. tapi biarlah gambar yang berbicara. Ini sempena sukan tahunan sekolah kami yang berlangsung pada 21hb Oktober 2014.     Kreativiti guru untuk memeriahkan sukan tahun ini demi untuk kegembiraan murid2 walaupun mostly banyak keluarkan duit sendiri. Dalam masa 1 hari menyiapkan semua benda… adhoc kan?

Read more

Jom Semak! Adakah Badan Kita Memerlukan Suplemen

Assalamualaikum dan selamat bercuti buat semua, terutamanya para guru dan murid sekolah kerana cuti sekolah yang panjang… Petang ni , saya nak ajak semua pembaca menyemak kembali, adakah badan kita sudah cukup sihat, dan adakah badan kita memang tidak perlukan suplemen, jika tidak, mungkin kita perlu pertimbangkan kembali keperluan tubuh badan kita. ini kerana, kita perlu sayang dan cintakan tubuh

Read more

Papa yang Sporting…..

Assalamualaikum….. Salam Jumaat yang barakah semua… hari ni, alhamdulillah hujan renyai-renyai kat kawasan kami… hujan rahmat, banyakkan berdoa, moga doa dimakbulkan Allah… ameen… tajuk kat atas tu tak berkaitan dengan baba Insyirah mahupun Naufal ya… Al-kisahnya macam ni…. hari Selasa lepas, seperti biasa, kena pergi Klinik Ibu dan anak untuk rutin “check up” ,, ramai juga pelanggan klinik hari tu… penuh

Read more

Status Halal Shaklee dan kenapa Shaklee tiada logo halal JAKIM .

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. serius aje bunyi tajuk entry hari ni kan? Ramai yang mempersoalkan tentang status halal Shaklee dan kenapa Shaklee tiada logo halal JAKIM. dan jika anda membaca entry saya sehingga habis, anda akan mendapat jawapannya… stay tuned!!! ini logo Halal Jakim yang diguna pakai Tahun 2012 kami sekeluarga berkesempatan mengunjungi Expo MAIK, so ambil kesempatan snap banner

Read more

Reevo Coklat Malt kegemaran kami sekeluarga

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua   selamat berhujung minggu.. pernah dengar tak minuman coklat jenama Reevo? kami sekeluarga sekarang dah jadi peminat setia minuman ni, sejak boikot milo, saya cuba beli Vico sebagai ganti, tapi anak-anak tak berapa menggemarinya. so bila dah berkenalan dengan Reevo ni, memang bestlah… rasa coklatnya.. em.. memikat dan bau dia aje dah membuatkan hati meronta-ronta

Read more
1 2