Monthly Archives: September 2014

Tips untuk Wanita Kekal Sihat dan Cerdas

Assalamualaikum …. Selamat pagi semua…. apa khabar hari ni? hari ni, seperti biasa, entry untuk para wanita yang budiman, cantik berbudi pekerti. dan paling penting, jadilah wanita solehah sebagaimana di anjurkan oleh Islam… kali ni, saya nak kongsikan hasil pembacaan saya dari Majalah Anis , iaitu tips untuk kekal sihat dan cerdas.. antara point yang dapat saya kongsikan sebagaimana di

Read more

Istimewanya Tok Bok Hot Spring

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…   Suspen je kan tajuk entry hari ni… sebenarnya kolam Air Panas Tok Bok (Tok Bok Hot Spring) dah lama wujud dan sudah terkenal di kalangan penduduk sekitar Machang dan daerah2 disekitarnya walaupun tidak dipromosikan secara giat tika itu, boleh baca entry saya sebelum ini bersauna di kolam air panas tetapi tidak dikomersialkan mungkin disebabkan  faktor

Read more

50 tips Dr Fadillah Kamsah dalam membina keluarga bahagia

Keluarga bahagia idaman setiap insan yang ingin berkeluarga atau yang telah berkeluarga. Keluarga yang sakinah dan mawaddah yang diberkati Allah. sebab itu setiap kali berdoa kita akan berdoa dikurniakan keluarga bahagia kan? bila bercerita tentang keluarga bahagia ni, teringat lagu nasyid yang sering meniti di bibir, masa tu saya masih lagi diperingkat sekolah menengah… tapi lagu Saujana ni memang popular

Read more

Tips Mendidik Anak Cara Rasulullah

    Anak-anak bagaikan kain putih yang suci, bersih tanpa secalit warna atau kekotoran. Menjadi tugas dan amanah  berat kepada ibu dan bapa mendidik anak menjadi anak yang soleh dan cemerlang dunia akhirat. Mendidik dan membesarkan anak bukan tugas mudah dan boleh dipandang ringan. mereka adalah generasi yang akan meneruskan tugas dan amanah yang dipikul oleh kita, sebagai khalifah untuk

Read more

Tips Meningkatkan Kesuburan Wanita

kali ni saya mahu kongsikan tips bagaimana mahu meningkatkan kesuburan bagi pasangan suami isteri.. semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua. Sebelum merancang kehamilan, suami isteri digalakkan untuk mendapatkan nasihat doktor bagi memastikan tahap kesuburan. Hasil daripada pemeriksaan yang dibuat, pasangan dapat membuat tindakan selanjutnya,jika menghadapi masalah yang serius, pasangan  meneruskan rawatan yang sesuai. Sekiranya tiada masalah yang serius, beberapa

Read more

Tips Penyusuan ; Cara mengatasi Masalah Bengkak Susu

Tips Penyusuan Kali ni, saya nak kongsikan dengan ibu-ibu bagaimana mengatasi masalah bengkak susu, dan kebanyakkan alat yang digunakan ada di dapur rumah kita. Bengkak susu di kalangan ibu menyusu bukanlah sesuatu yang asing. Malah bengkak susu merupakan indicator positif bahawa susu ibu sedangkan hasilkan susu untuk bayi anda. Masalah bengkak susu terjadi disebabkan oleh hormone lacta(hormon susu) banyakkan dihasilkan

Read more

Wow, kreatifnya mereka!

Assalamualaikum .. selamat pagi dan semoga hari-hari yang akan kita lalui akan menjadi lebih baik dari semalam… Seperti biasa, setiap kali bangun, setkan minda dengan kata-kata positif dan bersemangat, barulah kita akan lebih bersemangat dan ceria 😉   Esok cuti Hari Malaysia.. selamat bercuti kepada semua, boleh ambil peluang sempena cuti sehari ni untuk meluangkan masa bersama keluarga, keluar bersiar-siar,

Read more

Simple Segmen By Ainim Rashihah

Assalamualaikum… Hari cuti begini, Ainim nak buat simple segmen khas buat pengikut dan juga pembaca blog AinimRashihah.blogspot.com. Segmen ni kita main klik klik je tau. Syarat segmen pun mudah sesangat. 1 – Buat satu entri dengan tajuk “Simple Segmen By Ainim Rashihah” 2 – Terbuka untuk pengikut dan pembaca blog ini. Kalau belum, sila follow dulu ya. 3 – WAJIB

Read more

Tampil Cantik dan Menawan dengan Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum … hari ni saya nak berbicara berkenaan kecantikan dan wanita… kecantikan sangat-sangat sinonim dengan kaum wanita. Setiap wanita mahu tampil cantik, menarik, menawan dan sebagainya yang seangkatan dengannya… sudah menjadi fitrah seorang wanita sukakan kecantikan.. Sementelah lagi dia berjawatan sebagai seorang ISTERI.. tidak dapat tidak mesti tampil cantik dan menarik depan suaminya.. dapat pahala lagi… 😉 Allah SWT sukakan

Read more
1 2