Monthly Archives: April 2014

VITAMIN E UNTUK KESUBURAN

Vitamin E terkenal sebagai vitamin cinta. yang perlu di ambil oleh setiap  pasangan sama ada suami atau isteri. kehamilan akan berlaku bergantung kepada tahap kesuburan suami atau isteri.Jika ada salah seorang yang tidak subur, maka kehamilan tidak akan terjadi. Maka sebab itu setiap pasangan perlu mengetahui tahap kesuburan sendiri. entry kali ini kita akan membincangkan kebaikan vitamin E kepada suami.Kebanyakan

Read more

Tetap Segar dan Luka cepat sembuh dalam masa 2 minggu

Wah, teruja betul bila baca testi Puan Effa tentang Set Bersalin yang di amalkan sepanjang berpantang.. rasa macam nak cuba juga, sebab masa anak kedua hari tu, start makan shaklee hanya untuk breastfeeding so kalau ada rezeki utk anak ketiga nanti, nak try semua set shaklee, bermula dari pregnant, bersalin dan of cos utk penyusuan,,, + kecantikkan bila baca testi

Read more

DOA & AMALAN BANYAKKAN SUSU IBU

Assalamualaikum …. Perkongsian petang ni, mama nak share tentang doa dan amalan khusus untuk ibu yang menyusukan kesayangan, yang mahu menyusu bayi hingga 2 tahun. al-maklumlah.. sesuatu yang baik pastinya ada ujian untuk berjaya. So sebagai satu petua atau amalan yang boleh ibu-ibu amalkan ialah memperbanyakkan doa dan berzikir, memohon kepada Allah sebab Dia lah sebaik2 tempat kita mengadu dan

Read more

Apa? best sangat ke.. Program Jom Hebat Mega 2014? sampaikan saya pun nak daftar jadi ahli?

Baru baru ini, pada 15 Mac 2014 telah berlangsung di Auditorium Institut Sosial Malaysia. Program MEGA yang sememangnya MEGA, bukan hanya pada Nama program sahaja, tetapi Programnya betul-betul Mega.. JOM HEBAT MEGA 2014. merupakan program yang sememangnya dinanti-nantikan oleh semua anak,cucu,cicit keturunan MASTER LYNA NOH DAN MASTER ZAINUL .. Apa yang best sangat dengan JOM HEBAT MEGA?? wah!!! kalau anda

Read more

Kesan Kekurangan Kalsium

Kalsium amat diperlukan bagi pembentukan tulang dan gigi dan gusi yang sihat. Ia juga penting untuk menstabilkan degupan jantung dan penghantaran isyarat saraf. Kalsium juga menjadi agen untuk merendahkan kolestrol dan membantu mencegah penyakit kardiovaskular. Kalsium penting untuk pembekuan darah dan mencegah kanser. ia menurunkan tekanan darah . Kalsium juga terlibat dalam mengaktifan beberapa enzim, misalnya lipase yakni enzim pemecah lemak.

Read more