Monthly Archives: January 2014

IMPIAN MENJADI MASTER SHAKLEE

Assalamualaikum   Setiap orang mempunyai impian, cita-cita yang mahu dicapai. sebagai SID Shaklee, impian menjadi Master Coordinator adalah matlamat yang paling ingin dicapai.   Master adalah pangkat tertinggi di dalam rank Shaklee. bila sebut master, maksudnya dia adalah orang yang mempunyai ilmu dan pengetahuan yang tinggi tentang Shaklee.   Kalau dah capai pangkat Master, pendapatan memang lebih dari 10k, malah

Read more

Vitamin Shaklee yang Popular untuk Mengatasi Masalah badan letih dan lesu

Assalamualaikum  Bersiaran kali ini, tentunya mahu berkongsi sesuatu yang biasa di alami oleh setiap orang, masalah badan letih dan lesu tambah-tambah bila kerja yang bertimbun-timbun. Keletihan dan kelesuan biasanya di atasi dengan berehat, tidur yang cukup atau minum air yang mencukupi.tapi, ia belum cukup mengatasi masalah letih dan lesu kan? Pemakanan yang tidak sihat Tekanan dan stress Kegemukan Pekerjaan yang

Read more

TESTIMONI : RAMBUT KEMBALI LEBAT

Assalamualaikum  rambut gugur dan membuatkan anda rasa stress? asal sikat rambut, mesti ada yang melekat di sikat, gugur ke lantai atau bila dah ada baby, bila baby mula menyembur, rambut mula gugur, saya kongsikan satu testimoni perkongsian Puan Ina setelah mempunyai baby, datang masalah rambut gugur. bagaimana Puan Ina merawatnya?  dengan pengambilan zinc Complex yang mana berfungsi untuk melebatkan rambut,

Read more

Best Sangat ke Alfafa Shaklee ni??

Memang best pun.. siapa tak cuba memang rugi sebab Alfafa atau turut dikenali sebagai Al-Fash-Fash adalah raja segala tumbuhan dan diperkenalkan diseluruh dunia sebagai sumber nutrien yang hebat . Alfafa digunakan sejak lebih dari 5000 tahun dahulu di Timur Tengah.Ia digunakan oleh Orang Arab sebagai makanan kuda mereka. Mereka mendapati kuda yang diberi makan Alfafa lebih tangkas dan lebih cergas. Hasilnya mereka

Read more

Tips Memperbanyakkan Susu Ibu

Assalamualaikum   Hari ni saya nak berkongsi tentang tips memperbanyakkan susu ibu. tidak dinafikan pemakanan ibu memainkan peranan yang penting sebab segala nutrisi susu yang disalur kepada anak adalah daripada apa yang dimakan oleh ibu.   Kali ni, saya mahu berkongsi tips makanan-makanan yang dipercayai turun temurun boleh membantu memperbanyakkan susu , dan makanan tersebut adalah makanan yang sering dijadikan

Read more

Hari Ke 2 :::: Diari Seorang Pengedar Shaklee

Assalamualaikum  Menjadi Pengedar Shaklee dan dalam masa yang sama masih lagi bekerja dan sebagai isteri, mama kepada 2 cahayahati yang sedang membesar, memang memberikan cabaran yang tersendiri, khususnya dari aspek pengurusan masa. Pada awalnya keterlibatan dalam Shaklee hanya sekadar sebagai ahli untuk makan sendiri aje.tapi keterujaan untuk membuat bisnes datang setelah menerima bonus pertama walaupun 2 angka aje tapi oklah

Read more

HARI 1 : KENAPA SAYA MEMILIH SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum wbr   Shaklee jenama vitamin yang telah lama berada di pasaran Malaysia. tetapi saya tidak pernah berfikir untuk membeli Shaklee, sekitar tahun 2006 , walhal pada ketika itu makcik saya juga merupakan pengedar Shaklee. Bagi saya ianya adalah vitamin yang mahal dan untuk orang-orang kaya aje. saya suka membeli vitamin B di farmasi, sebab dah bekerja dan saya

Read more