Monthly Archives: September 2013

RESEPI ESP YANG MARVELOUS!!!

ASSALAMUALAIKUM…. kaifa haalukum??? maksudnya apa khabar anda hari ini??? KV (Kedaivitaminku) doakan semuanya dalam keadaan sihat sejahtera hari ini , KV nak share resepi ESP kepada semua pelanggan KV dan juga kepada mereka yang mahu mencuba ESP yang mempunyai pelbagai manfaat ini.. pasti lazat dan marvelous !!! yummy… kegemaran saya setiap pagi sebelum ke tempat kerja. Alhamdulillah…   pelbagai resepi

Read more

SERANGAN JANTUNG DAN AIR PANAS

SERANGAN JANTUNG & AIR PANAS: Sudah beberapa saudara kita dan kenalan dah mati sebab saluran ke Jantung semakin berlemak dan mengecil. Sabuah artikel yang sangat baik dan hanya mengambil masa dua minit untuk anda membaca.  Serangan Jantung dan Minum Air Panas. Tidak hanya sekadar air panas selepas makan, tetapi berkenaan Serangan Jantung. Minuman teh panas Cina atau Jepun selepas makanan

Read more

VITAMIN SHAKLEE UNTUK WANITA SIHAT DAN CANTIK BERSERI

Assalamualaikum….  bagaimana hari anda hari ini??? saya doakan anda berada dalam sihat sejahtera di samping keluarga dan insan tersayang.bagi yang muslim, semoga rahmat Allah sentiasa mengiringi kehidupan kita. kehidupan sebagai seorang wanita moden yang memegang pelbagai jawatan sebagai seorang pekerja.. isteri.. ibu… atau boss di tempat kerja tentunya memerlukan banyak tenaga dan pengorbanan.lumrah setiap wanita mengalami pelbagai kitaran..kitaran haid, kitaran

Read more

LUKA KERING DALAM MASA 10 HARI

Apa Istimewanya Zinc ???Mempercepatkan penyembuhan Luka – zinc membantu memulihkan luka sama ada dalaman atau luaran, sama ada pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit Tingkatkan sistem imun – Membantu Pengeluaran Kalenjar Thymus yang dapat meningkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit. Mengelakkan masalah prostat- membaiki dan melindungi kesihatan prostat dan mengurangkan pembengkakan prostat

Read more

TAMBAH STOK SUSU IBU DENGAN SET PENYUSUAN BAJET

SET PENYUSUAN BAJET mengandungi : ESP & ALFAFA Jom kita baca , apa kelebihan 2 produk yang begitu “hot” di kalangan mommies dan sering di rekomenkan pada rakan-rakan mereka… pss saya juga setiap hari mesti ambil ESP dan Alfafa…  ESP – Energy Soy Protein  membekalkan protein  kulit cantik , berseri dan gebu tenaga berpanjangan mengawal paras kolestrol memudarkan parut membantu

Read more

Ketahui Saiz Perut Bayi Anda

Seringkali bila bayi baru lahir menangis, pasti akan kedengaran di telinga” anak kamu lapar tu.. susu kamu tutak cukup , kenapa tak beri susu tepung? “ ralat kan bila mendengar ungkapan tersebut?  tetapi… tahukah anda? size sebenar perut bayi sangat kecil.  (1) Saiz Perut Bayi Baru Lahir Perut bayi yang baru lahir adalah berukuran lebih kurang SEBIJI GULI jernih ataupun

Read more

Vitamin B membantu mengatasi masalah migraine

Sakit kepala adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala dibahagikan kepada 3 kategori: Sakit kepala kerana tekanan Sakit kepala kerana sinus Sakit kepala kerana migrain Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk, boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada

Read more

Perlukah air putih kepada bayi di bawah 6 bulan??

Di dalam ilmu penyusuan susu khususnya kepada ibu-ibu muda, masih lagi ramai ibu-ibu yang keliru tentang pemberian air kosong/air putih kepada bayi mereka, khususnya bayi di bawah 6 bulan ke bawah. Mitos orang-orang lama mengatakan pemberian air kosong tidak memberikan apa-apa masalah perlulah dipertimbangkan, ada pandangan mengatakan perlu memberi air kepada bayi setiap kali selepas penyusuan bagi mengelak masalah kulat

Read more

Kebaikan Vitamin C di dalam Chewable Vita C

Chewable Vita c 100mg – baju lama 🙂 Chewable Vita c 100mg – baju baru 🙂 apa beza antara keduanya??? cuba perhatikan kalau yg lama tiada Vita C Plus.. tapi ia telah dipertingkatkan dengan tambahan Citrus  Bioflavanoid Complex dan tentunya adalah menjadi antara  suplement Vitamin C yang paling lengkap.  istimewanya Chewable Vita C ini, boleh diambil oleh kanak- kanak seusia 4

Read more

Testimoni GLA COMPLEX : PERIOD KEMBALI NORMAL

Assalamualaikum apa khabar hari ini? di doakan semoga pembaca kedaivitaminku dalam keadaan sihat dan sentiasa dirahmati Allah.. Alhamdulillah, hari ni nak share tentang kegembiraan seorang pengguna GLA … bagaimana periodnya kembali normal dengan pengambilan GLA  Testimoni 1  testimoni 2 : Pengguna ini dikenali sebagai ayu, baru aje mengambil GLA dalam masa 1 minggu, bila ditanya feedbacknya .. ini jawapan beliau

Read more
1 2