Monthly Archives: July 2013

Rahsia Nampak Muda Di Aidilfitri

Rahsia Awet Muda Siapa yang tak nak kelihatan muda berseri kan? Cuba akan keyboard siapa yang nak dirinya kelihatan tua dari usia? Opss .. rasanya tiada yang angkat, kalau ada yang angkat keyboard tuu… sila-sila lah fikir semula, adakah keputusan tepat???  J Setiap hari kita dimomokan dengan istilah awet muda, “minum air suam sokmo, nanti awet muda” “makan produk xxx

Read more

Tips Kekalkan Susu Ibu Ketika Berpuasa

 Ramai ibu yang rasa gusar tatkala ingin berpuasa , tetapi jangan khuatir   Ketika menyusu saraf-saraf berkaitan peyusuan akan memberi rangsangan  kepada kalenjar otak iaitu hipotalamus bg mbolehkan ia mghasilkan hormone prolactin dan oksitosin. Prolactin mrangsang sel-sel payudara  mhasilkan susu ibu. Oksitosin mbantu dgn meyebabkan otot2 payudara mengecut & mengularkan susu dr puting  Sedikit sebanyak  jumlah susu dihasilkan adalah bergantung

Read more

Kebaikan Perfomance Drink untuk Ibu Menyusu

Perfomance Drink … minuman kegemaran kakak Insyirah anak sulung saya  , di mix dengan Mealshake , sarapan segera sebelum ke sekolah..  seterusnya bersarapan ia di sekolah Perfomace Drink ni dalam bentuk serbuk , bewarna oren dan rasanya memang sedap…. kalau puan-puan/tuan-tuan ingat pada minuman Tang, haa macam tulah bentuknya…Kenapa Perfomance Drink :1. minuman eloktrolit yang mengawal keseimbangan bendalir di dalam badan agar

Read more

Perfomance Drink Shaklee

Suka minum minuman isotonik yang glamer tu??? saya juga peminat minuman tersebut, setiap kali keletihan atau demam , memang ia adalah minuman kegemaran saya .. anda bagaimana? tapi sejak berkenalan dan menjadi sebahagian dari peminat Shaklee ni, ada satu minuman yang sangat best iaitu Perfomance Drink, tentunya ia tidak sama dengan yang ada di kedai… pastinya ia lebih baik kan???

Read more